Κατέρρευσε τριώροφη πολυκατοικία λόγω της νεροποντής, στο Καματερό




Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε πριν από λίγο στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά, στο Καματερό.

Στην περιοχή αποστάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, ενόψει της αναμενόμενης κλιμάκωσης της κακοκαιρίας.

Σημειώνεται ότι το κτίριο είχε εκκενωθεί από πέρσι, με ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής που είχε διαβλέψει τον υψηλό κίνδυνο για μια τέτοια εξέλιξη. Η Περιφέρεια Αττικής είχε προβεί σε παρεμβάσεις υποστήριξης του κτιρίου, αλλά όπως αποδείχθηκε εις μάτην. Η τριώροφη οικοδομή είχε νομιμοποιηθεί.

Κατά τα άλλα, η Αττική βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε κλοιό κακοκαιρίας με αποτέλεσμα την πρόκληση μικροπροβλημάτων στην ομαλή ροή της πρωινής κίνησης από την έντονη βροχόπτωση η οποία συνεχίστηκε με σχετική ένταση στο Βόρειο – Ανατολοκό τμήμα του νομού.
Η ξαφνική μπόρα έπληξε ολόκληρη την Αττική. Περιορισμένου μεγέθους πλυμμηρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν σε βασικούς οδικούς άξονες όπως η Χαμοστέρνας, η Φορμίωνος, ενώ στη Δεκελείας στο δήμο Αχαρνών και στο Φάληρο παρενέβη η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «με την άμεση εντολή της Περιφερειάρχη και υπό τις οδηγίες της Εντεταλμένης Συμβούλου Ιωάννας Τσούπρα έθεσε όλο το μηχανισμό της σε ετοιμότητα και κινητοποιήθηκε άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εν δυνάμει ή εν εξελίξει καταστροφή, που θα μπορούσε να απειλήσει την ασφάλεια, τη ζωή ή την περιουσία των πολιτών».

Κλιμάκια υπαλλήλων της Περιφέρειας διενεργούν αυτοψίες στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα και όπως σημειώνεται «με γνώμονα την προστασία του πολίτη, (η Περιφέρεια) παραμένει σε επιφυλακή για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Τσούπρα, την οποία εντοπίσαμε να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης από τα ξημερώματα σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες και τους δήμους, «όλες οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα και στις περιοχές με τα κυριότερα προβλήματα έχουν αποσταλεί κλιμάκια για συνεχή επίβλεψη». «Βρισκόμαστε σε επιφυλακή» πρόσθεσε «για να σπεύσουμε με μηχανήματα και προσωπικό τους δήμους ή την Π.Υ όταν χρειαστούν τη συνδρομή μας».

Η κ. Τσούπρα βεβαιώνει ότι «το σύστημα άντεξε» και όλα είναι υπό πλήρη έλεγχο και θα παραμείνουν έτσι έως την εξασθένιση της κακοκαιρίας. Δεν έκρυψε την ανησυχία της, για τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση στους δήμους Μενιδίου, ‘Ανω Λιοσίων, Ν. Ιωνίας και στην ευρύτερη περιοχή μεγάλο μέρος της οποίας δεν είναι συνδεδεμένο με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπερειφερειάρχη Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Γιώργο Καραμέρο, γύρω στο μεσημέρι δεν διαπιστώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Σε σχολείο στη Λυκόβρυση Πεύκης παρατηρήθηκαν πλημμυρικό συμβάν και συσσωρεύσεις υδάτων στην περιφερειακή του Αιγάλεω, στον ανισόπεδο κόμβο της Καβάλας απέναντι από το ΚΤΕΛ και στην οδό Τσαλαβούτα.

Κατερίνα Ρουμελιώτη, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: