Καμμένος: “Η Κύπρος δεν χρειάζεται εγγυήσεις. Απαιτείται μια δίκαιη λύση που θα την ενώσει”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (Κ), την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, στη Λευκωσία. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στη Λευκωσία, στις εκδηλώσεις για την 55η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο ΥΕΘΑ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ενώ επισκέφθηκε τον χώρο εκσκαφής του Nord Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ /STR
Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν χρειάζεται εγγυήσεις και εγγυήτριες δυνάμεις, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο επί τη ευκαιρία της Κυπριακής Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

«Στις δημοκρατίες εγγυήτριες δυνάμεις είναι οι πολίτες και η Κυπριακή Δημοκρατία απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της», είπε ο κ. Καμμένος, μιλώντας μετά τη στρατιωτική παρέλαση για επέτειο.

«Απαιτείται η ενότητα του Ελληνισμού, ο οποίος πρέπει να απαιτήσει δύο δίκαια αιτήματα. Το πρώτο είναι η άμεση απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων και το δεύτερο είναι η λήξη πλέον αυτής της κοροϊδίας των εγγυήσεων», ανέφερε.

Ο Έλληνας υπουργός κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί για μια λύση δίκαιη, που θα ενώνει την Κύπρο και «θα επιτρέψει μια επόμενη παρέλαση να γίνει στο Ριζοκάρπασο, στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στα κατεχόμενα εδάφη, να ψάλλουμε τον πανηγυρικό στον Απόστολο Ανδρέα.

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Δημοκρατία στους εορτασμούς για την 55η επέτειο από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ότι η Εθνική Φρουρά απέδειξε με τη «μεγαλειώδη», όπως την χαρακτήρισε, παρέλαση, την ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό, αλλά και την αποφασιστικότητά της να προασπίσει την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Κύπρου.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή που, για πρώτη φορά σήμερα, παρέλασαν οι ήρωες του 1974, που ακόμα και από τη μητέρα πατρίδα δεν είχαν αναγνωριστεί μέχρι τώρα και αυτό αποτελεί καθήκον μας να το πράξουμε μαζί με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων», κατέληξε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πριν από τη στρατιωτική παρέλαση, παρέστη σε τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα και στην κατάθεση στεφάνου από τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Καμμένος ήταν παρών και στην κατάθεση στεφάνου από τον Ν. Αναστασιάδη στον ανδριάντα του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

Ο Έλληνας υπουργός, που έγινε δεκτός από τον Κύπριο πρόεδρο, μετά τη συνάντηση χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συνομιλία, διευκρινίζοντας ότι συζητήθηκαν το Κυπριακό και θέματα διμερούς συνεργασίας.

ΠΗΓΗ: Α. Βικέτος, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal