ΗΠΑ: “Η Ρωσία θα υποστεί σύντομα ανθρώπινες απώλειες στην Συρία”




Ευχή ή προειδοποίηση; Τι άλλο μπορεί να σημαίνει η σιβυλλική ρήση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας;

Η Ρωσία θα υποστεί σύντομα ανθρώπινες απώλειες, λόγω της εμπλοκής της στην Συρία, προειδοποίησε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ.

«Αναμένω ότι στις επόμενες ημέρες η Ρωσία θα αρχίσει να έχει ανθρώπινες απώλειες», είπε ο Κάρτερ, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ρωσία έχει ενταχθεί σε λάθος στρατόπεδο στη Συρία και προέτρεψε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ευθυγραμμιστεί με τη στρατηγική των ΗΠΑ στο θέμα της Συρίας, η οποία προτάσσει την αποχώρηση του Άσαντ.

Το χειρότερο, σύμφωνα με τον Κάρτερ, είναι ότι η Μόσχα ενήργησε με ανεύθυνο τρόπο δημιουργώντας κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής με τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος.

«Διαπιστώνουμε μια ολοένα και μεγαλύτερη ερασιτεχνική συμπεριφορά από τις ρωσικές δυνάμεις. Παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο… Εκτόξευσαν πυραύλους από την Κασπία Θάλασσα χωρίς καμία προειδοποίηση», υπογράμμισε ο Κάρτερ μετά το πέρας των συνομιλιών στις Βρυξέλλες.

«Οι Ρώσοι εκτόξευσαν πυραύλους τύπου cruise από πολεμικά τους στην Κασπία, χωρίς να έχουν προειδοποιήσει έγκαιρα και οι πύραυλοι προσέγγισαν σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων ένα από τα μη επανδρωμένα τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη (drone) μας», είπε ο Κάρτερ.

«Εξαπέλυσαν χερσαία επίθεση μαζί με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, υπό το πρόσχημα ότι επεμβαίνουν για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος», κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά να αιωρούνται, εκτός αν υπολογίζει σε κάτι…

ΠΗΓΕΣ: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: