Η Ρωσία κλιμακώνει τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία έχοντας ως στόχο τη μετριοπαθή αντιπολίτευση, είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ.

«Η προσπάθεια της Μόσχας να ενισχύσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι σα να ανεβαίνει σε ένα πλοίο που βουλιάζει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία με στόχο μετριοπαθείς ομάδες, η Ρωσία, απλώς, κλιμακώνει τον εμφύλιο πόλεμο», δήλωσε ο Κάρτερ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ισπανία.

Η Ρωσία έχει προτείνει στις ΗΠΑ τη διεξαγωγή άμεσων στρατιωτικών επαφών για την στρατιωτική της επιχείρηση στη Συρία στο εγγύτατο μέλλον, δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ρωσία προτίθεται εξάλλου να έχει επαφές με τον αντιπολιτευόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό, πρόσθεσε.

Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης σχετικά με το Ιράκ, ότι η Βαγδάτη δεν ζήτησε επισήμως από τη Ρωσία να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στο έδαφός της για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αμπάντι δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24 ότι θα χαιρέτιζε μια ρωσική αεροπορική υποστήριξη στο Ιράκ.

ΠΗΓΕΣ: Reuters, Sputnik, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΟΣΧΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: