ΗΠΑ: “Ελαττωματική η ρωσική στρατηγική στην Συρία”- Όχι σε συνεργασία




Οι ΗΠΑ δεν θα συνεργαστούν στρατιωτικά με τη Ρωσία στην Συρία, επειδή η στρατηγική της Μόσχας είναι «τραγικά ελαττωματική» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ.

Ωστόσο, η Ουάσινγκτον είναι πρόθυμη να συνεχίσει τις τεχνικές συζητήσεις της με τους Ρώσους με αντικείμενο την ασφάλεια των πιλότων που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στην περιοχή.

«Δεν είμαστε προετοιμασμένοι να συνεργαστούμε με μια στρατηγική που όπως εξηγήσαμε είναι ελαττωματική, τραγικά ελαττωματική εκ μέρους της Ρωσίας», είπε ο Κάρτερ από τη Ρώμη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, επαναλαμβάνοντας ότι τα ρωσικά πλήγματα δεν επικεντρώνονται στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που δρουν την περιοχή πλήττουν και άλλες οργανώσεις ανταρτών που πολεμούν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Ορισμένες από αυτές τις οργανώσεις στηρίζονται από την Ουάσινγκτον.

«Παρά τα όσα λένε οι Ρώσοι, δεν έχουμε συμφωνήσει να συνεργαστούμε με τη Ρωσία όσο συνεχίζει αυτή τη λανθασμένη στρατηγική και πλήττει αυτούς τους στόχους», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.

«Αυτό που θα κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τις τεχνικές συζητήσεις για την ασφάλεια των πιλότων μας που πετούν στη Συρία. Αυτό είναι όλο. Θα κρατήσουμε ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας επειδή είναι θέμα ασφάλειας των πιλότων μας», τόνισε.

ΠΗΓΕΣ: Reuters, Sputnik, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρώμη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: