Η Washington Post θα ασκήσει έφεση στην καταδίκη του Τζέισον Ρεζάιαν




Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post κατήγγειλε τη “σκανδαλώδη αδικία” σε βάρος του Ιρανοαμερικανού δημοσιογράφου Τζέισον Ρεζάιαν και ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην καταδίκη του ανταποκριτή της ο οποίος δικαζόταν στην Τεχεράνη με την κατηγορία της κατασκοπείας.

“Το Ιράν ενήργησε με απίστευτο τρόπο καθ’ όλη τη διάρκεια εξέτασης της υπόθεσης” τόνισε ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Μάρτιν Μπάρον καταδικάζοντας την απόφαση “να καταδικαστεί ένας αθώος δημοσιογράφος για σοβαρά εγκλήματα μετά από μια δίκη κεκλεισμένων των θυρών”.

“Δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη ότι (ο Τζέισον Ρεζάιαν) έκανε κάτι κακό”, επέμεινε ο Μπάρον.

Ο Ρεζάιαν συνελήφθη τον Ιούλιο του 2014 στο σπίτι του στην Τεχεράνη όπου εργαζόταν τα δύο προηγούμενα χρόνια ως ανταποκριτής της αμερικανικής εφημερίδας. Από τον Μάιο δικαζόταν, κεκλεισμένων των θυρών, στο επαναστατικό δικαστήριο της Τεχεράνης που εξετάζει πολιτικές υποθέσεις ή κατηγορίες που αφορούν την εθνική ασφάλεια του Ιράν.

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τις ιρανικές αρχές να απελευθερώσουν τον Ιρανοαμερικανό, όμως η Τεχεράνη, που δεν αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα, υποστηρίζει ότι η υπόθεση αφορά αποκλειστικά το Ιράν και επικαλείται την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματός της.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: