Η Τζίνα Ντέιβις για την ισότητα των φύλων στο σινεμά




Πληθαίνουν οι φωνές των γυναικών στην κινηματογραφική βιομηχανία της Αμερικής που μιλάνε για την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

Τώρα ήρθε η σειρά τη ηθοποιού Τζίνα Ντέιβις, γνωστή από την ταινία «Θέλμα και Λουίζ», η οποία σε μία κατάμεστη αίθουσα εξήγησε πώς οι ρόλοι των δυναμικών γυναικών που έχει παίξει την ενέπνευσαν να ασχοληθεί με τις έρευνες της συμμετοχής των φύλων στην μεγάλη οθόνη.

Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών, σύμφωνα με την ηθοποιό, έχουν δώσει συγκλονιστικά αποτελέσματα, αφού μόνο το 17% των ρόλων απευθύνονται σε γυναίκες.

Λίγες είναι και οι γυναίκες που εμφανίζονται σε ρόλους ισχυρών γυναικών. «Δεν έχει σημασία πόσες λίγες γυναίκες είναι σε ηγετικές θέσεις στην πραγματική ζωή, στη μυθοπλασία των ταινιών είναι ακόμα λιγότερες», τόνισε και συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν έχει βελτιωθεί από το 1946.

Αποφασισμένη να αλλάξει την κατάσταση η ηθοποιός ίδρυσε το Ινστιτούτο «Τζίνα Ντέιβις», για την Ισότητα στα Μέσα Ενημέρωσης, εστιάζοντας σε οικογενειακές ταινίες με το σκεπτικό ότι «αν μπορείτε να το δείτε τότε υπάρχει».

Η ηθοποιός έχει ήδη ξεκινήσει το lobbying με στούντιο και εταιρείες παραγωγής για τη δημιουργία περισσότερων θετικών ρόλων για γυναίκες και όπως σημείωσε η ηθοποιός η προσπάθειά της έχει σημειώσει επιτυχία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: