Η σύλληψη του απένταρου “τρισεκατομμυριούχου” Σώρρα στη Ρόδο μετά από μήνυση




Διαστάσεις προσλαμβάνει η δικαστική διαμάχη μεταξύ του αρθρογράφου κ. Ελευθέριου Ρήνου, του κ. Αρτεμη Σώρρα και μελών της οργάνωσης του, αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου.

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα μας, λίγο μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Σώρρα το βράδυ της Κυριακής στο «Ακταίον», συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του, αλλά και εναντίον δύο άλλων μελών της οργάνωσής του για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου από τον κ. Ρήνο. Με εντολή της Εισαγγελέως Υπηρεσίας ο κ. Σώρρας, αφού εξετάστηκε, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εκδήλωση στην οποία μίλησε ο κ. Σώρρας διοργανώθηκε από την αστική εταιρεία «Ελλήνων Συνέλευσις».  Σκοποί της είναι μεταξύ άλλων η άμεση αποπληρωμή του ιδιωτικού αλλά και του δημοσίου χρέους μέσω ήδη διαπιστευμένων από όλα τα θεσμικά όργανα, εντός της χώρας αλλά και παγκοσμίως, οικονομικών εργαλείων στη διάθεση των Ελλήνων.

Ο κ. Ρήνος, υπέβαλε μήνυση σε βάρος του κ. Σώρρα, δύο μελών της οργάνωσης αλλά και διαχειριστών των ιστοσελίδων alfeiospotamos.gr, alfeiospotamos.pblogs.gr και alfeiospotamos.blogspot.gr με αφορμή άρθρο, που αναρτήθηκε την 24η Οκτωβρίου 2015, το οποίο περιλαμβάνει, όπως επεσήμανε, προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του.
Σε ανάρτηση του κ. Ρήνου στην προσωπική του σελίδα αναφέρει τα εξής:

 «Για μένα αυτό είναι αρκετά δυσάρρεστο. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι πέρασαν τα εσκαμμένα, έστω και λόγω του αδικαιολόγητου μίσους που έχουν εναντίον μου. Έχουν φτάσει στο σημείο να δίνουν εντολές σε τρίτους για να με λασπολογήσουν και είναι ακόμη η αρχή.
Τους προειδοποίησα με ανακοίνωσή μου μέσω του Facebook, με την οποία έδωσα 7 ημέρες προθεσμία για διακοπή των προσωπικών επιθέσεων. Με περιγέλασαν, γιατί θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου και δεν μπορεί να τους αγγίξει κανείς.
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι από εδώ και μπρος, το πράγμα θα πάει ανάλογα με τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Κάθε δράση τους, θα έχει την αντίδρασή μου».

Ο κ. Ρήνος έχει δημόσια καταγγείλει ότι οι υποσχέσεις του κ. Σώρρα για τα ομόλογα των 600 δις και τα τρισεκατομμύρια των «Παγκοσμίων Καταπιστευμάτων», είναι χωρίς αντίκρισμα.

Η έρευνα του έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες ιστοσελίδες του διαδικτύου, κυρίως στη σελίδα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου (mignatiou.com), αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως στο Mega Κύπρου και σε ειδικό ντοκιμαντέρ του Zougla.gr, ενώ έχει υποβληθεί και στην Τράπεζα της Ελλάδος.  Υποστηρίζει ότι έχει απειληθεί και υβριστεί από τους εγκαλούμενους.

Σύμφωνα με την Δημοκρατική, μεταξύ άλλων, στο επίδικο άρθρο διατείνεται ότι κατηγορείται ότι είναι τάχα «Εβραίος» και ότι η οργάνωση προάγει το φανατισμό, το ρατσισμό και τη βία.
Ιδιαίτερη μνεία κάνει ο κ. Ρήνος και σε υπόθεση που αναπαρήγαγε η οργάνωση σύμφωνα με την οποία έχασε σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες για φορολογικούς λόγους και ότι έχει σχέση με «επιχειρηματικές απάτες», ενώ διατείνεται ότι τον χαρακτηρίζουν «μασωνόσπορο, πράκτορα, άψυχο ζώο».

Η Ε.ΣΥ. Ροδίων, οργάνωση του Σώρρα, εξέδωσε ανακοίνωση, “μετά την επιτυχή εκδήλωση την Κυριακή 25/10/2015, για την ενημέρωση των πολιτών με θέμα τα ήδη διαπιστευμένα χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν κατατεθεί απο τον κ. Αρτέμη Σώρρα”. Στην ανακοίνωση αποφεύγει να αναφέρει το γεγονός της σύλληψης, σαν να μη συνέβηκε.

Τονίζει και τα εξής:

“H ομιλία διεξήχθη στην αίθουσα Ακταίον που ομιλητές ήταν ο κ. Αρτέμης Σώρρας και η κ. Βίκυ Χαραλάμπους. Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρευρεθήκαμε στο εστιατόριο Λούης παρουσία 35 ατόμων της Ελλήνων Συνέλευσις.

Κατά την είσοδο μας στο εστιατόριο στον προαύλιο χώρο παρευρίσκετο ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος μετά φίλων και συνέτρωγαν. Εκεί έγινε η γνωριμία μεταξύ του κ Αρτέμη Σώρρα και του Δημάρχου οι οποίοι αντάλλαξαν λόγια και χειραψία.

Μετά το πέρας του συμποσίου όλα τα μέλη της Ε.ΣΥ. συνόδευσαν τον κ. Αρτέμη Σώρρα στο αεροδρόμιο για την αναχώρησή του”.

Τα προαναφερθέντα γεγονότα αναφέρονται για τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται με κακεντρέχεια και δόλο προς το πρόσωπο του κ. Αρτέμη Σώρρα και της Ελλήνων Συνέλευσις”.

http://mignatiou.com/2015/10/ta-amerikanika-omologa-ton-600-dis-tou-sorra-apoteloun-mia-xekathari-apati/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: