Οι πενταροδεκάρες του Φίλη έγιναν …σχήμα λόγου




«Σχήμα λόγου» χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τη φράση «πενταροδεκάρες» που είχε χρησιμοποιήσει αναφερόμενος στην αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Δεν μιλώ για σχήματα λόγου, αλλά με ουσία. Η ουσία είναι ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να αναβαθμιστεί. Από αυτό κρίνεται η κυβέρνηση. Ολα τα άλλα, αφήστε τα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, όταν ρωτήθηκε για την επίμαχη φάση, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Λίγο αργότερα, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, τόνισε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι «δεν έχουμε καμία προκατάληψη απέναντι στην ιδιωτική εκπαίδευση»…

Τα… «μάζεψε» και ο Δ. Σεβαστάκης

Εν τω μεταξύ, προσπάθεια να ανασκευάσει τις δικές του δηλώσεις, ότι ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς δεν υπάρχει πολιτικό κόστος, κατέβαλε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Σεβαστάκης.

Σύμφωνα με το “Εθνος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, είπε ότι υπήρξε «παρερμηνεία και παραποίηση» της θέσης του, εξηγώντας πως «προσπαθούσα να επιχειρηματολογήσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ταξική ιδεοληψία, όπως κατηγορούνταν με την επιβολή του φόρου στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: