Η Ντέλια Βελκουλέσκου επιστρέφει στην Αθήνα




Σύμφωνα με πληροφορίες, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα την Αποστολή του Ταμείου, της οποίας ηγείται η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής των Θεσμών θα βρίσκονται στην Αθήνα μέχρι την Τετάρτη.

Ομως ενημερωμένη πηγή διαβεβαίωσε ότι η απόφαση για τη μετάβαση της κ. Βελκουλέσκου στην Αθήνα έχει ληφθεί και ότι στην ελληνική πρωτεύουσα θα μεταβούν και οι επικεφαλής των υπολοίπων Θεσμών.

Το Μέγκα πληροφορήθηκε επίσης ότι οι αξιωματούχοι του Ταμείου βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, και συχνά η κ. Λαγκάρντ συνομιλεί με τον υπουργό Οικον0μικών κ. Τζακ Λιού. Ενημερωμένη πηγή μας είπε ότι «στο ελληνικό Πρόγραμμα οι θέσεις τους ταυτίζονται».

Οι Αμερικανοί τόνισαν στους συνομιλητές τους στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες την ανάγκη παραμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Ελληνικό Πρόγραμμα και δημοσιοποίησαν την υποστήριξή τους προς τις θέσεις της κ. Κριστίν Λαγκάρντ που αφορούν την ανάγκη βιωσιμότητας του χρέους, η οποία δεν είναι δυνατή υπό τις παρούσες συνθήκες.

Στη Λίμα του Περού, ο κ. Λιού τόνισε στον Ελληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο, ότι στα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων και του χρέους, η Αμερική υποστηρίζει τις θέσεις του ΔΝΤ. Αρα, με τα δεδομένα αυτά, οι Αμερικανοί απαιτούν από την Αθήνα αυστηρή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, και από τους Ευρωπαίους υλοποίηση της δέσμευσης για την αναδιάρθρωση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: