Ο Σόιμπλε στην Καγκελαρία, η ‘Αγκελα Μέρκελ στον ΟΗΕ, ;




Σενάρια για ενδεχόμενη παραίτηση της Άγκελα Μέρκελ σε λίγους μήνες, κάτι που θα άνοιγε το δρόμο για πιθανή ανάληψη της καγκελαρίας από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μεταδίδουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στο Βερολίνο Παντελής Βαλασόπουλος, σύμφωνα με αυτά τα σενάρια, η κ. Μέρκελ δέχεται πολύ ισχυρές πιέσεις λόγω της προσφυγικής κρίσης και η διέξοδος που έχει είναι να αναλάβει γενική γραμματέας στον ΟΗΕ, κάτι που θα ήθελε και ο Οργανισμός καθώς τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπήρξε γυναίκα στη θέση αυτή.

Σε τέτοια περίπτωση, όπως αναφέρουν τα ίδια σενάρια, τη θέση της θα αναλάμβανε ως μεταβατικός καγκελάριος μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές στη Γερμανία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από την πλευρά του σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Liberation τις κατηγορίε για «γερμανική δικτατορία» στο Eurogroup.

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα ανέφερε ότι και οι 18 υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν ότι πρέπει να απαιτήσουμε από την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αν θέλει νέα κεφάλαια, τονίζοντας ότι τη λύση ενός προσωρινού Grexit στήριξαν όλοι οι ομόλογοί πλην αυτών της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Κύπρου και φυσικά της Ελλάδας.

http://mignatiou.com/2015/10/archizi-i-diapragmatefsi-me-tous-thesmous-eno-o-soimple-epitithete-ston-tsipra/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: