Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου




Η επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία και τα πολιτικά οφέλη που επιχειρεί να αποκομίσει η Αγκυρα ως αντάλλαγμα για τη συνεργασία της στο προσφυγικό, τα χθεσινά επεισόδια στο Τσίρειο που δεν επέτρεψαν την έναρξη του αγώνα Απόλλωνα-Ανόρθωσης, μια σειρά επισκέψεων ξένων Υπουργών Εξωτερικών στην Κύπρο το επόμενο διάστημα, και η επιδίωξη της Κυβέρνησης για σημαντική μείωση της παραθαλάσσιας κρατικής ζώνης, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις κυπριακές εφημερίδες.

Η “Αλήθεια” κάτω από τον τίτλο “¨Πονηρά παζάρια Ερντογάν”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι με αφορμή τη συνεργασία της στο προσφυγικό, η Αγκυρα επιχειρεί να αποκομίσει πολιτικά ανταλλάγματα κυρίως στην ενταξιακή της διαδικασία και στο Κυπριακό. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι η νέα ανανεωμένη έκθεση για την Κύπρο της ερευνητικής Υπηρεσίας του αμερικανικού Κογκρέσου γράφει για εξάλειψη της απαισιοδοξίας που περιέλαβε τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό μετά την ανάδειξη Ακιντζί. Αλλού, γράφει ότι αρχίζει σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η “Σημερινή” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Νικητής η Βία στο Απόλλων-Ανόρθωση”, γράφει πως άλλη μια μαύρη σελίδα για το κυπριακό ποδόσφαιρο γράφτηκε χθες, με τα επεισόδια μερίδας οπαδών της Ανόρθωσης με ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα να μην επιτρέπουν τη διεξαγωγή του αγώνα. Αλλού, γράφει πως ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης ενεργούσε σε πλήρη συνεργασία με τον τότε Υποδιοικητή Σπύρο Σταυρινάκη για τη συμπόρευση με την Α&Μ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι κατάργηση των εισαγωγικών εισηγείται ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο “Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Κάθοδος μεγάλων δυνάμεων” γράφει στο κύριο του θέμα ότι τον Νοέμβριο αναμένεται να σημειωθεί κινητικότητα με επισκέψεις στην Κύπρο των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ, Βρετανίας, Ρωσίας και Γερμανίας, με στόχο να ενισχυθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Αλλού, παρουσιάζει μαρτυρία του 85χρονου ανθρώπου που έθαψε τα οστά και το αεροπλάνο ΝΟΡΑΤΛΑΣ. Σε άλλο της θέμα γράφει για την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού του 2016, με την ανάλυση στην οποία θα προβεί σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Η “Χαραυγή” κάτω από τον τίτλο “Πήρε σειρά η παραλιακή κρατική δασική γη”, γράφει στο κύριο της θέμα πως η Κυβέρνηση με νομοσχέδιο που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή, επιδιώκει σημαντική μείωση της παραθαλάσσιας κρατικής ζώνης από τα 500 μέτρα στα 100. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το Αιγαίο εκβράζει ακόμη νεκρά παιδιά και γυναίκες, αφού χθες τα κύματα εξέβρασαν τρία μικρά παιδιά και δύο γυναίκες. Αλλού, γράφει ότι τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων προωθούν Κύπρος και Ρωσία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: