Η δασκάλα του μικρότερου θύματος: Πήραμε το μάθημα που μας έδωσες…




Όταν μεγαλώσει ήθελε να γίνει δικηγόρος και επιθυμούσε ως δώρο ένα ποδήλατο, μια ταμπλέτα και έναν υπολογιστή, όμως τίποτε από αυτά δεν θα γίνει αφού ο 9χρονος Βεϊσέλ Ντενίζ Ατιλγκάν, το μικρότερο θύμα της επίθεσης στην Άγκυρα το περασμένο Σάββατο, κηδεύτηκε χθες στο Μπάτμαν της νοτιονατολικής Τουρκίας μαζί με τον πατέρα του, Ιμπραχί Ατιλγκάν ο οποίος δούλευε στο Ντιγιάρμπακιρ αλλά για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του είχε μετακομίσει στην Άγκυρα.

Μέλος ο ίδιος της συντεχνίας ενωμένων μεταφορέων (BTS) πήγε στη συγκέντρωση της ειρήνης μαζί με τον γιο του. Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ο ίδιος δηλώνει ότι θέλει να γίνει δικηγόρος. Στο σχολείο του σήμερα δάσκαλοι και μαθητές διοργάνωσαν εκδήλωση στη μνήμη του. “Είναι από τις πιο δύσκολες ομιλίες μου, δεν ξέρω πως να αρχίσω, με τι λόγια” ανέφερε η δασκάλα, Σεμπαχάτ Γιλντιρίμ.

“Θέλω να απευθυνθώ στον Βεϊσέλ. Σίγουρα από κάπου μας παρακολουθεί. Αγαπημένο μου παιδί, βγήκες από το σπίτι του για να πας σε μια εκδήλωση ειρήνης, γύρισες με κομματιασμένο σώμα. Ο πόνος μας είναι απερίγραπτος και μεγάλος. Τα μεγάλα πράσινα μάτια σου που γελούσαν, δεν θα μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν μαθήματα, δεν θα μπορούν να διαβάσουν, να γράψουν. Μαζί με τους φίλους σου και εγώ δεν θα ξεχάσουμε ποτέ”.

Θέλαμε να είστε άνθρωποι που θα ζήσουν καλύτερες μέρες σε έναν ειρηνικό κόσμο πρόσθεσε η δασκάλα του μικρού Βεϊσέλ. “Πήραμε το μάθημα που μας έδωσες παιδί μου. Ας είναι ο δρόμος σου ανοικτός. Δεν θα σε ξεχάσουμε”.

Στο θρανίο του οι συμμαθητές του τοποθέτησαν μια φωτογραφία του μικρού και άφησαν γαρύφαλλα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: