Η αρχαία Αίγυπτος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών!




Διαφορετικές πτυχές του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού θα παρουσιαστούν στον κύκλο διαλέξεων με θέμα «Αίγυπτος και λαοί της Μεσογείου διαμέσου των αιώνων», που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Αιγύπτου.

Οι συμμετέχοντες στο επιμορφωτικό σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα «μονοπάτια» της έρευνας για την αρχιτεκτονική της αρχαίας Αιγύπτου, την ιερογλυφική γραφή, την κοπτική γλώσσα, το προϊστορικό Αιγαίο, «τους λαούς της θάλασσας» και άλλους υπό διερεύνηση λαούς (Υξώς), τα καραβάνια και τους ταξιδιώτες της ερήμου, καθώς και για πλήθος άλλων θεμάτων.

Τις επιμορφωτικές διαλέξεις θα πραγματοποιήσουν διακεκριμένοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, μεταξύ άλλων, της Οξφόρδης, της Βιένης, της Καλιφόρνιας, των Ιωαννίνων και της Λιέγης.

Σημειώνεται ότι η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα παρέχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης (Live Streaming) του επιμορφωτικού σεμιναρίου μέσω της ιστοσελίδας της για όλους τους ενδιαφερόμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται στον χώρο της ή κατοικούν εκτός Αττικής.

Η σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Οι συμμετέχοντες, με τη χρήση προσωπικών κωδικών, μπορούν να εισέρχονται και να παρακολουθούν τα διά ζώσης μαθήματα, τις ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται, εξ’ αποστάσεως, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία στην αίθουσα διδασκαλίας.

Η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι από τις 18:30 έως τις 20:00, κάθε Τετάρτη, από τις 4 Νοεμβρίου 2015 έως τις 3 Φεβρουαρίου 2016. Το κόστος παρακολούθησης είναι 75 ευρώ και το κόστος παρακολούθησης εξ’ αποστάσεως (Live Streaming) 115 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των διαλέξεων υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (www.biaa.gr).

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: