Η απολογία του υπουργού για το ψέμα και η “τακτική υποχώρηση”




Υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης ζητεί συγγνώμη από επαγγελματικές τάξεις που αναγκάζεται να εφαρμόσει έναν άδικο, όπως λέει, νόμο.

Συγκεκριμένα, ανοιχτή επιστολή σε μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους και όλους τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, απηύθυνε ο υπουργός Υποδομών της Ελλάδος Χρήστος Σπίρτζης για την κατάργηση της διάταξης που δίνει δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας.

Ο κ. Σπίρτζης, παραδέχεται ότι η κυβέρνηση παρότι έδωσε μάχη, απέτυχε να πείσει τους δανειστές και έκανε μια «τακτική υποχώρηση» όπως την αποκαλεί.

Στην επιστολή του ζητά την κατανόηση των συγκεκριμένων κλάδων και ιδιαίτερα των νέων επιστημόνων «για την ψήφιση της άδικης, αλλά όμως και προσωρινής διάταξης, που στρέφεται ενάντια σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ».

Ο υπουργός ζητά, επίσης, την στήριξή τους στην κυβέρνηση που δίνει μάχη «για τη διασφάλιση ενός δίκαιου και υγιούς ασφαλιστικού συστήματος και για τις νέες γενιές».

Ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, διατέλεσε πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως την πρώτη υπουργοποίησή του, τον Ιανουάριο του 2015.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: