Η 6η Βραδιά Όπερας και Μπαλέτου στην Αστόρια




Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πολιτιστικό κέντρο “Πέτρος Γ.Πατρίδης” πραγματοποιήθηκε με  μεγάλη επιτυχία η 6η βραδιά Όπερας και Μπαλέτου .

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στη βραδιά που πραγματοποίησε από κοινού  η Ελληνορθόδοξη κοινότητα του Αγ.Δημητρίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ελληνικής Μουσικής . Η είσοδος ήταν  ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό ως προσφορά στην πολυπληθή κοινότητα του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας ,που γιόρτασε φέτος την 88η επέτειο από την ίδρυσή της.

Το εκλεκτό και πολυπληθές επιτελείο τραγουδιστών και χορευτών καθώς και την 60μελή Ορχήστρα διήθυνε ο μονοδικός  Γιάννης Ξυλάς με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα καθ’ολη τη διάρκεια της βραδυάς . Δυο ώρες κράτησε η μουσική πανδαισία . Παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τις όπερες  “Ερμιόνη” και “Στάμπατ Μάτερ” του Ροσσίνι , “Ιπτάμενος Ολλανδός” του Βάγκνερ  ,  “Ολυμπιακός Ύμνος – Ωδή στον Δία”  του Θεοδωράκη , “Οι Γάμοι του Φίγκαρο” του Μόρταρτ , “Μάκβεθ” του Βέρντι καθώς και από άλλους συνθέτες .

Διοργανωτής και παραγωγός  της εκδήλωσης και αυτή την χρονιά  ήταν  ο επί σειρά ετών πρόεδρος και  στυλοβάτης της κονότητας του Καθεδρικού του Αγ. Δημητρίου Αστόριας κ. Νίκος Ανδριώτης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: