Φρίκη… Οχημα της τουρκικής αστυνομίας έσυρε στους δρόμους το πτώμα νεκρού Κούρδου αντάρτη




Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας καταδίκασε σήμερα με τον εντονότερο τρόπο τη μετάδοση ενός βίντεο που φέρεται να δείχνει το πτώμα ενός Κούρδου αντάρτη που τον έχουν δέσει από τον λαιμό σε ένα τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας και το σέρνουν στους δρόμους μιας πόλης, πιθανότατα στην επαρχία Σιρνάκ.

“Είναι απαράδεκτο να μεταχειρίζονται έναν νεκρό κατ’ αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν πρόκειται για έναν νεκρό τρομοκράτη”, τόνισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ρητώς την αυθεντικότητα του βίντεο και των φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν ευρέως στο Twitter.

Ο Νταβούτογλου έκανε τη δήλωση αυτή σε ζωντανή συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι HaberTurk TV. Οι εικόνες φαίνεται ότι βιντεοσκοπήθηκαν στην επαρχία Σιρνάκ η οποία αποτελεί το επίκεντρο των συγκρούσεων από τον Ιούλιο, όταν κατάρρευσε η εκεχειρία μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

“Το υπουργείο Εσωτερικών (…) θα διεξαγάγει πλήρη έρευνα, όχι για το ίδιο το επεισόδιο αλλά για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε στον κόσμο”, πρόσθεσε.

Περισσότερα από 120 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και εκατοντάδες αντάρτες έχουν σκοτωθεί από τον Ιούλιο. Σήμερα, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους του PKK κοντά στην πόλη Σεμντινλί, στα νοτιοανατολικά. Οι χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή συνεχίζονται ενώ αναπτύσσονται και ειδικές δυνάμεις που μεταφέρονται με ελικόπτερα εκεί.

Το βίντεο που φέρεται ότι εικονίζει τον νεκρό αντάρτη εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Το σώμα του, ντυμένο με κόκκινο πουκάμισο και σκούρο παντελόνι, είναι δεμένο από τον λαιμό και το όχημα το σέρνει στους μισοφωτισμένους δρόμους. Μέρος του βίντεο φαίνεται ότι έχει τραβηχτεί από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) αναπαρήγαγε μία από τις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Twitter. “Ρίξτε μια ματιά σ’ αυτή τη φωτογραφία. Τραβήχτηκε προχθές (Παρασκευή) στο Σιρνάκ. Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει, επειδή εμείς δεν θα ξεχάσουμε” έγραψε ο Ντεμιρτάς.

Σύμφωνα με τον Τζεμ Μπίτζο, τον εκπρόσωπο του HDP, ο νεκρός αναγνωρίστηκε και είναι ο γαμπρός ενός βουλευτή του κόμματος.

Το πρακτορείο Ανατολή ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει στείλει στο Σιρνάκ δύο επιθεωρητές για να ερευνήσουν το θέμα.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ,  Άγκυρα, Turkey

ΑΚΟΜΑ: http://mignatiou.com/2015/10/antartes-tou-pkk-apigagan-dio-tourkous-stratiotes-nees-aeroporikes-epidromes-enantion-ton-kourdon/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: