Ευδιάθετη η Χίλαρι σε προεκλογική συγκέντρωση μετά την μαραθώνια κατάθεση




Προεκλογική συγκέντρωση στην παλιά πόλη της Αλεξάνδρειας στην Βιρτζίνια πραγματοποίησε, την Παρασκευή το πρωί, η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον.

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ παρουσιάστηκε εμφανώς ευδιάθετη παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη ημέρα κατέθετε επί 11 ώρες στην Αρμόδια Επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση που είχε σημειωθεί στη Βεγγάζη της Λιβύης το 2012 και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων αμερικανών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο αμερικανός πρέσβης στην περιοχή.

Χίλαρι Κλίντον (copyright: mignatiou)
Χίλαρι Κλίντον (copyright: mignatiou)

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος δεν αναφέρθηκε στην μαραθώνια κατάθεση της την προηγούμενη ημέρα, ωστόσο ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης της Βιρτζίνια και προσωπικός φίλος της Χίλαρι Κλίντον, Τέρι Μακάλφι, κατά την εισαγωγική του ομιλία στην εκδήλωση τόνισε στο συκεντρωμένο πλήθος ότι οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη έναν πρόεδρο με σθένος και η Χίλαρι μετά από 11 ώρες ενώπιον της Επιτροπής για τη Βεγγάζη απέδειξε ότι έχει περισσότερο σθένος από κάθε άλλο υποψήφιο.

Η Χίλαρι Κλίντον κατά την ομιλία της περιορίστηκε στις εκλογικές της δεσμεύσεις και επεσήμανε στο πλήθος που την επεφυμούσε ότι “Οι αγώνες σας είναι και δικοί μου αγώνες και δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι ο καθένας από εσάς καταφέρει να σταθεί στα πόδια του”.  Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε εκτεταμένα στις ανισσότητες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στις ΗΠΑ στη σημερινή εποχή, μια ρητορική που χρησιμοποιεί συχνά στην προεκλογική της εκστρατεία για να κερδίσει τη συμπάθεια και κατά συνέπεια την ψήφο του γυναικείου φύλλου.

Χίλαρι Κλίντον (copyright: mignatiou)
Χίλαρι Κλίντον (copyright: mignatiou)

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η προκλογική εκστρατεία της κα. Κλίντον παρουσιάζει σημαντική ανάκαμψη τις τελευταίες ημέρες και η ίδια κερδίζει έδαφος έναντι των αντιπάλων της στο Δημοκρατικό Κόμμα, κυρίως μετά την τελευταία τηλεμαχία που πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου και  η ίδια φάνηκε ισχυρότερη των υπολοίπων υποψηφίων. Η μαραθώνια κατάθεση της την Πέμπτη και ο τρόπος που η ίδια την αντιμετώπισε της έδωσε μια επιπλέον ώθηση, ενώ ιδιαίτερα συμαντική θεωρήθηκε και η ανακοίνωση του Αντιπροέδρου Μπάιντεν, στις αρχές της εβδομάδας, ότι δεν θα διεκδικήση το χρίσμα του Κόμματος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΗΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: