Επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Παράνοια! Προαπαιτούμενα χωρίς έλεος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κόλπα για να βγουν χιλιάδες οφειλέτες από τη ρύθμιση των 100 δόσεων. «Αργός θάνατος» για τα εγχώρια φθηνά φάρμακα. Αυξάνονται (μία πενταετία) τα όρια συνταξιοδότησης εκτός Εν. Δυνάμεων».

ΕΘΝΟΣ: «Νέα βάρη σε ΕΝΦΙΑ και ενοίκια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «νέες επιβαρύνσεις για τους εκμισθωτές ακινήτων, με αύξηση τη φόρου στα ενοίκια, ακόμα και στα ανείσπρακτα, αναδρομικά από την 1-1-2015, φέρνει το πολυνομοσχέδιο. Καταργούνται και απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι τελικοί πίνακες με όλα τα νέα όρια ηλικίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «περικοπές στις συντάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που αποχώρησαν και αποχωρούν από την υπηρεσία τους μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2015 φέρνουν οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης».

ΕΣΤΙΑ: «Το πλαστικό χρήμα νέο νόμισμα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ΕΥΡΩΠΗ με κάθε τρόπο θέλει να αποφύγει την επαναφορά του σεναρίου του «Grexit». Παρά τις περί αντιθέτου προσδοκίες ενός «σκληρού πυρήνος» στο γερμανικό κατεστημένο, με βάση την Βαυαρία και κύρια έκφραση τον υπουργό Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε, η γεωπολιτική πραγματικότης δεν επιτρέπει νέες αναταράξεις στο περιώνυμο «ελληνικό ζήτημα» ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Η Εφορία αντεπιτίθεται»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βαρύτατες ποινικές κυρώσεις για τα αδικήματα φοροδιαφυγής, αλλαγές στο ποινολόγιο της Εφορίας, αναδρομική αύξηση φόρων στα ενοίκια, ακόμα και των ανείσπρακτων, καταβολή ΕΝΦΙΑ έστω και 2 ευρώ και επιβολή του φόρου και στα διατηρητέα προβλέπει, μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ανοίγουν οι θυρίδες και… οι φυλακές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ποινές φυλάκισης για όσους διαπράττουν φοροδιαφυγή και κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και του περιεχομένου των θυρίδων προβλέπει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση».

KONTRA NEWS «Ερχεται η σειρά του Γιάννου-Κινδυνεύει και ο Βενιζέλος»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η προφυλάκιση των βαρόνων των εξοπλιστικών προγραμμάτων Λιακουνάκου και Διαφέρμου σε συνδυασμό με το άνοιγμα λογαριασμών από ξένες τράπεζες ανοίγει την πόρτα για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κύμα σκληρών μέτρων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το πρώτο «κύμα» μέτρων σκληρής λιτότητας που πλήττει όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, κυρίως με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή».

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: