Σώος ο Αλ Μπαγκντάντι από την επίθεση που εξαπέλυσε η ιρακινή πολεμική αεροπορία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους




Ηγετικά στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν στην επιχείρηση που πραγματοποίησε σήμερα η ιρακινή πολεμική αεροπορία σε μια πόλη της επαρχίας Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, όμως ο αυτοαποκαλούμενος “χαλίφης” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι δεν είναι μεταξύ των θυμάτων, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και νοσοκομειακές πηγές.

Νωρίτερα, ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι πολεμικά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο μια συνάντηση ηγετικών στελεχών του ΙΚ και μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Μπαγκντάντι στην περιοχή αυτή.

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους λένε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση θα επιβιώσει ακόμα και αν ο ηγέτης της αλ Μπαγκντάντι σκοτωθεί

Yποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έγραψαν σήμερα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι ακόμα και αν ο ηγέτης της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σκοτωθεί, το χαλιφάτο που έχει ιδρύσει θα επιβιώσει.

«Άραγε όλος ο κόσμος δε γνωρίζει ότι ακόμα και αν εκείνος, υποθετικά μιλώντας, ο σεϊχης μας αλ Μπαγκντάντι- ο Θεός να τον έχει καλά και να τον προστατεύει από τον κακό και τους κινδύνους- πεθάνει ως μάρτυρας, νομίζετε ότι το χαλιφάτο θα αφανιστεί; Νομίζετε ότι θα φύγουμε;» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ένας υποστηρικτής της οργάνωσης.

Ηγετικά στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν σήμερα σε επιχείρηση που πραγματοποίησε η ιρακινή πολεμική αεροπορία εναντίον της αυτοκινητοπομπής του αλ Μπαγκντάντι σε μια πόλη της επαρχίας Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ.

Ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» δεν είναι μεταξύ των θυμάτων, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και νοσοκομειακές πηγές.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Άγνωστη είναι η τύχη του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, μετά από επίθεση που εξαπέλυσε η Ιρακινή Αεροπορία κατά αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ιρακινά αεροσκάφη έπληξαν αυτοκινητοπομπή, στην οποία ήταν και το αυτοκίνητο του Μπαγκνταντί. Σύμφωνα με ιρακινές πηγές η επιδρομή ήταν στοχευμένη καθώς η Ιρακινή Αεροπορία είχε πληροφορίες για τη μετακίνηση του Μπαγκνταντί και την πορεία που η αυτοκινητοπομπή του θα ακολουθούσε.

Η επιχείρηση αυτή έγινε σε συντονισμό με τις υπηρεσίες πληροφοριών του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ και το κοινό κέντρο διοίκησης των επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Η Αεροπορία έπληξε την αυτοκινητοπομπή του τρομοκράτη Μπαγκνταντί καθώς κατευθυνόταν προς την Καράμπλα, για να συμμετάσχει σε σύσκεψη διοικητών του ΙΚ», ανέφεραν ιρακινές πηγές. Η Καράμπλα βρίσκεται πάνω στον ποταμό Ευφράτη, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Συρία.

Τον Νοέμβριο του 2014 είχαν κυκλοφορήσει παρόμοιες φήμες για τον τραυματισμό ή και τον θάνατο του αλ Μπαγκνταντί, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν. Ας ελπίσουμε πως τώρα θα επιβεβαιωθούν και ο επικεφαλής των δολοφόνων του ΙΚ είναι νεκρός.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο διεθνής συνασπισμός έπληξε 24 στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ το Σάββατο. Οι 17 από τις επιθέσεις αυτές έγιναν στο Ιράκ και οι 7 στη Συρία. Οι στόχοι ήταν κυρίως μονάδες της οργάνωσης, κτίρια, όπλα και θέσεις μαχητών της.

ΠΗΓΗ: Sputnik, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Βαγδάτη, Ιράκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: