Επαναλειτουργεί Ιατρικό Κέντρο στο Λονδίνο με έντονο κυπριακό στοιχείο




Στην υπηρεσία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ανατολικού Μπάρνετ στο βόρειο Λονδίνο, όπου ζουν εκατοντάδες Κύπριοι ομογενείς, τίθεται ύστερα από ανακαίνιση και δαπάνες 1 εκατομμυρίου λιρών το τοπικό Ιατρικό Κέντρο.

Η επαναλειτουργία του Ιατρικού Κέντρου πιστώνεται στις επίμονες προσπάθειες των ενδιαφερομένων και στην πρωτοβουλία της φιλοκύπριας Βρετανίδας βουλευτού της τοπικής περιφέρειας Chipping Barnet Τερέζα Βίλιερς.

Το Κέντρο θα ανοίξει τις πόρτες του για τους ασθενείς στις 19 Οκτωβρίου.

Η βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος εξέδωσε ειδικά φυλλάδια προς ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, καλώντας τα μέλη του τοπικού συνδέσμου του Συντηρητικού Κόμματος να τη βοηθήσουν στη διανομή.

Στο κάλεσμα της κ. Βίλιερς ανταποκρίθηκαν οι ομογενείς Δώρος Παρτασίδης, Ανδρέας Νικολαΐδης, Αντώνης Σαββίδης, Πάρις Ευαγγέλου και Ανδρέας Ταμπουρίδης.

Η Τερέζα Βίλιερς ευχαρίστησε τη «μικρή αλλά δυναμική», όπως είπε, ομάδα Βρετανοκυπρίων που πάντοτε συνδράμουν ποικιλοτρόπως τις δραστηριότητές της.

Με δελτίο Τύπου η ομάδα αυτών των Βρετανοκυπρίων που δίνουν τακτικά το «παρών» στις πολιτικές δραστηριότητες φίλων Βρετανών βουλευτών, καλούν τους ομογενείς ανεξαρτήτως ηλικίας «να εγγραφούν στα βρετανικά κόμματα και να ακολουθήσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν εδώ και χρόνια με μεγάλη επιτυχία άλλες μειονότητες στη χώρα – όπως η εβραϊκή, η ασιατική και η τουρκική- ούτως ώστε να είναι σε θέση να επηρεάσουν πράγματα και καταστάσεις στη Βουλή και τα δημαρχεία της Βρετανίας».

ΚΥΠΕ, Αθανάσιος ΓκαβόςΒρετανία, Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: