Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία, μεγάλες καταστροφές




Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή συγκαλεί το πρωί, στη περιφέρεια Αττικής, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Θα συμμετάσχουν επίσης οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες καθώς και οι επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Λεκανοπέδιο από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας σημειώνεται ότι με τη έναρξη της κακοκαιρίας και μετά από εντολή της Ρένας Δούρου, δημιουργήθηκε «Επιχειρησιακό Κέντρο για την καλύτερη εποπτεία της κατάστασης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό όλων των Διευθύνσεων και υπηρεσιών, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες βρέθηκαν αμέσως στα σημεία που επλήγησαν από την κακοκαιρία».

Τόσο η Περιφερειάρχης Αττικής, όσο και οι Αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους Δημάρχους, καθώς και με τους αρμόδιους Υπουργούς για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Τέλος, η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε επιφυλακή για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ένα θρίλερ βρισκόταν σε εξέλιξη χθες το βράδι στην περιοχή του Καματερού καθώς αγνοείται μια γυναίκα της οποίας το αυτοκίνητο βρέθηκε αναποδογυρισμένο μέσα σε ρέμα της περιοχής και ο σύζυγός της έχει δηλώσει πως δεν έχει καμία επικοινωνία μαζί της.

Σύμφωνα με το Mega, οι κάτοικοι στο Μενίδι, στο Καματερό, στα Λιόσια αλλά και στο Χαϊδάρι, έζησαν δραματικές στιγμές όταν ξεκίνησε καταρρακτώδης βροχή και οι δρόμοι πλημμύρισαν μέσα σε λίγα λεπτά. Στο Καματερό και ακριβώς δίπλα στο ρέμα της Εσχατιάς κατέρρευσε ένα τριώροφο οίκημα, το οποίο ευτυχώς δεν είχε μέσα ενοίκους.

Καταστηματάρχες και κάτοικοι προσπαθούσαν όλη μέρα χθες να σώσουν τις περιουσίες τους αλλά και συμπολίτες τους που είχαν εγκλωβιστεί από τα νερά. Σε μια περίπτωση στο Μενίδι πολίτες κατάφεραν να διασώσουν μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας όμως ο 40χρονος γιος δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και παρασύρθηκε από χείμαρρο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Αντίθετα, το όχημα που είχε εντοπιστεί στον Αγιο Φανούριο να έχει παρασυρθεί, όπως αποδείχθηκε το βράδυ δεν είχε επιβαίνοντα. Ο ιδιοκτήτης του βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 600 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από σπίτια και αυτοκίνητα αλλά και άντληση υδάτων στην Αττική.

Μελίσσια που τα έχει παρασύρει η βροχή σε περιοχή της Ηλείας , Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Patris News/STR
Μελίσσια που τα έχει παρασύρει η βροχή σε περιοχή της Ηλείας , Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Patris News/STR

Μεγάλες καταστροφές στην Ηλεία από την ισχυρή νεροποντή

Δραματικές ώρες έζησαν και οι κάτοικοι στη Βάρδα Ηλείας όταν τα ορμητικά νερά μπήκαν σε σπίτια και καταστήματα προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Η περιφέρεια έχει εκδώσει οδηγία ώστε οι κάτοικοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας.

Ήδη στην περιοχή οι πολίτες οχυρώνουν ισόγειες κατοικίες και καταστήματα με σάκους άμμου. Τεράστιες είναι και οι καταστροφές στις καλλιέργειες όπου σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων οι καταστροφές στα θερμοκήπια είναι ανυπολόγιστες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: