“Eδώ Έξω” του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος




Σε μια ειδική προβολή, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρουσίασε χθες βράδυ στην Νέα Υόρκη (NYIT Auditorium Broadway) ντοκιμαντέρ με τίτλο “Εδώ Έξω” (Οut Here – Απoλογισμός της Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Νιάρχου Ενάντια στην Κρίση 2012-2015).

Το ντοκυμαντέρ , σε σκηνοθεσία Θωμά Κιάου, παρουσίασε με έναν πιο χειροπιαστό τρόπο την επίδραση που είχε στην ελληνική κοινωνία o απoλογισμός της Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Νιάρχου Ενάντια στην Κρίση (2012-2015)  στην πρώτη φάση της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση, του έκτακτου προγράμματος δωρεών ύψους €100 εκατομμυρίων που διατέθηκαν από το ΙΣΝ κατά την περίοδο 2012-2015, σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται πρωτίστως τους τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Υγείας, αλλά και της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Μέσα από τις συνολικά 220 δωρεές ενισχύθηκαν κοινωνικά προγράμματα που παρέχουν βοήθεια στα πλέον ευάλωτα άτομα, διασφαλίζοντας παράλληλα, τη βιωσιμότητα εκατοντάδων ελληνικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, των οποίων οι δράσεις επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στην ελληνική κοινωνία.

Τον Ιούνιο του 2015, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δεύτερη φάση της Πρωτοβουλίας, διαθέτοντας επιπλέον €100 εκατομμύρια, μέσα σε διάστημα ενός έτους.

Το Hellenic American Chamber of Commerce, κατά τη διάρκεια του 67ου Ετήσιου Δείπνου του, σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, θα τιμήσει τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, απονέμοντάς του το Βραβείο «Πρόσωπο της Χρονιάς» (Person of the Year Award).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: