Διαψεύδουν τον καυγά Ακιντζί-Ναμί, επιμένουν σε καθαρή πλειοψηφία και “κόκκινες γραμμές”




Δεν υπάρχει καμία διαφορά απόψεων μεταξύ των Ακιντζί και Ναμί, κανένα πρόβλημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, λέγοντας ότι σχετικά σχόλια και ειδήσεις είναι φανταστικά.

Σύμφωνα με την Αφρίκα, ο κ. Μπουρτζιού μιλούσε σε εκπομπή ιδιωτικού καναλιού στα κατεχόμενα κατά την οποία δήλωσε ότι στο θέμα των ΜΟΕ η τ/κ πλευρά έκανε ό,τι της αναλογούσε και τώρα περιμένει από την ε/κ πλευρά να κάνει κάποια βήματα. Τα οδοφράγματα σε Δερύνεια και Απλίκι θα ανοίξουν είπε, προσθέτοντας ότι για τη Δερύνεια δεν υπήρξε πρόβλημα με το στρατό και πως Τούρκοι αξιωματούχοι με τους οποίους είχαν επαφές τους ενθάρρυναν να συνεχίσουν να εργάζονται για τη λύση.

Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, στις συνομιλίες δεν συζητούν τα κεφάλαια των εγγυήσεων και του εδαφικού και διέψευσε χάρτες που έχουν κυκλοφορήσει στην τ/κ πλευρά ότι έχουν δήθεν συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις. Ο κ. Μπουρτζιού ανέφερε επίσης ότι η καθαρή πλειοψηφία και το πρωτογενές δίκαιο πρέπει να είναι κόκκινη γραμμή για όλους τους Τ/κ. “Όλη η κοινότητα πρέπει να νιώσει άνετα, ασφαλής, να δει αυτά τα κριτήρια, γιατί υπάρχουν τα γεγονότα του παρελθόντος, υπήρξε εμπειρία, ο κόσμος μας πρέπει να πει ναι σε μια λύση με ευκολία”.

Τα λεγόμενά του δεν πρέπει να γίνονται λάθος αντιληπτά, ανέφερε διευκρινίζοντας ότι “δεν λέω ότι δεν θα έρθουν καθόλου Ε/κ ανάμεσά μας, θα έρθουν χιλιάδες Ε/κ, αλλά η καθαρή πλειοψηφία πρέπει να είναι δική μας”.

(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΜΜ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: