Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής με το φαντασμαγορικό Cirque Eloize




Το περίφημο Cirque Eloize, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  τα Χριστούγεννα (στις 15, 16, 17, 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου).

Μία ολόφρεσκη σκηνική αφήγηση που επιχειρεί να αποδείξει ότι η αχαλίνωτη φαντασία, η πηγαία έμπνευση και το υψηλό αισθητικό επίπεδο μπορούν να ξυπνήσουν το παιδί που υπάρχει μέσα σε κάθε θεατή, αποτελεί το εκθαμβωτικό υπερθέαμα με τίτλο «iD».

Πρόκειται για μία φαντασμαγορική παράσταση, γεμάτη τόλμη, νεανικότητα και αδρεναλίνη, που ενσωματώνει τα σύγχρονα πολυμέσα, και ένα μείγμα των τεχνών του τσίρκου και των σύγχρονων αστικών χορών του δρόμου, όπως το χιπ-χοπ και το breakdance, την οποία έχει σκηνοθετήσει ο Ζανό Πενσό, πρόεδρος, ιδρυτής, και καλλιτεχνικός διευθυντής της διάσημης καναδικής ομάδας τσίρκου.

Με ακροβατικά που κόβουν την ανάσα καταρρίπτοντας τους φυσικούς νόμους και με ιλιγγιώδεις ρυθμούς που προκαλούν δέος, το «iD» κατακτά την απόλυτη καλλιτεχνική αρμονία. Η παράσταση επιχειρεί να μεταφέρει το κοινό στους δρόμους, στην καρδιά της πόλης, σε έναν δημόσιο χώρο, όπου οι άνθρωποι συναντιούνται για να απαρνηθούν την ανωνυμία τους και να εκφραστούν μέσα από τη διεγερτική μουσική που έγραψαν οι συνθέτες Ζαν-Φι Κονκάλβ και Αλέξ Μακ Μαόν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: