Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τμήμα ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού της Α’ Παιδιατρικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ,Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” , διοργανώνει εκδήλωση για την πρόληψη – αντιμετώπισης της παιδικής  και εφηβικής παχυσαρκίας .

“Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα. Στην Ελλάδα, το ποσοστό υπερβαρότητας και παχυσαρκίας κατά την παιδική και εφηβική ηλικία υπερβαίνει το 30%. Με βάση πρόσφατα δεδομένα, 600.000 παιδιά και έφηβοι σήμερα στην Ελλάδα είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Οι επιπλοκές της παχυσαρκίας είναι πολλές και ευθύνονται για ένα σημαντικά υψηλό ποσοστό των δαπανών της δημόσιας υγείας.Καθώς τα παχύσαρκα παιδιά ενηλικιώνονται, αντιμετωπίζουν ένα πλήθος ιατρικών προβλημάτων που οφείλονται στην παχυσαρκία σε νεότερες ηλικίες. Η νοσηρότητα και θνησιμότητα που συνοδεύουν την παχυσαρκία αυξάνουνεπίσης ραγδαία.” επισημαίνει η Δρ.Ευαγγελία Χαμανδάρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας Α΄ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» .

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων θα μιλήσει και ο ειδικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος για σημασία της σωστής διατροφής στη διαχείριση τους βάρους σώματος παιδιών και εφήβων και τις ψυχοκοινωνικές επιδράσεις και συνέπειες της παιδικής παχυσαρκίας .

Μια εκδήλωση για γιατρούς ,επιστήμονες Υγείας ,γονείς και παιδιά το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 στο Ιωνικό Κέντρο , Λυσίου 11 στην Πλάκα.” Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή ” . Αγωγή ,ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της υπερβαρότητας κατά την παιδική και εφηβική παχυσαρκία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: