«Άρωμα» Ελλάδας από τη συλλογή Scorpio του Leon




Είναι νέος και φιλόδοξος κι απ’ ό,τι όλα δείχνουν μπήκε στο χώρο της μόδας με σκοπό να μείνει και να εντυπωσιάσει με τις δημιουργίες του. 

Το όνομα του Ilia Wia και έγινε γνωστός με την επωνυμία Leon. Η προηγούμενη κολεξιόν του, την οποία βάφτισε Rabbit Heart ήταν επηρεασμένη από έναν ιαπωνικό θρύλο που τον μετέφερε σε ένα ευρωπαϊκό, μεσαιωνικό, γοτθικό μοτίβο, με δαντέλες, τούλι, όγκους και «θεατράλε» στοιχεία. Τώρα έρχεται ορμητικός με μία νέα συλλογή, που έχει δεχθεί επιρροές από έναν ελληνικό θρύλο: τον Αριστοτέλη Ωνάση και το αγαπημένο του νησί, τον Σκορπιό.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στη Διεθνή Εβδομάδα Μόδα της Αθήνα,(Athens Xclusive Designers Week -AXDW), που ξεκινάει την Παρασκευή το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρήκε και μίλησε με τον Leon για τις δημιουργίες και τα μελλοντικά του σχέδια.

«Για πρώτη φορά αποφάσισα να δημιουργήσω μια συλλογή προσωποκεντρική. Η αρχική μου έμπνευση ήταν η Jackie O?, αλλά λόγω ανήσυχου πνεύματος αποφάσισα να μην περιοριστώ. Έτσι, η πηγή έμπνευσης είναι το ομώνυμο νησί του Ωνάση και η συλλογή αφιερώνεται σε όσες γυναίκες πέρασαν από αυτό, με αποτέλεσμα να μην περιορίζομαι ούτε από πλευράς προσωπικότητας, αλλά ούτε και από πλευράς δεκαετίας και μοτίβου. Δημιούργησα, λοιπόν, μια συλλογή, η οποία έχει τα χαρακτηριστικά αυτών των γυναικών που προσωπικά με ενέπνευσαν και θεωρώ πως μεταξύ τους συνδέονται με κάποιον τρόπο», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Leon.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: