Ανέλαβε δεσμεύσεις ο Αλέξης έναντι των ΗΠΑ και για την Κύπρο;




Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει λάβει ανταλλάγματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να ενδώσει «σε ιμπεριαλιστικά σχέδια» στην περιοχή, ακόμα και στο Κυπριακό, και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις άμεσα.

Σε σχόλιό του για την παρουσία του Πρωθουργού Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΚΚΕ ανάφερε πως «τα νέα ‘ευχαριστώ τις ΗΠΑ’ απ` τον Πρωθυπουργό, οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με Αμερικανούς κι άλλους παράγοντες, καθώς και τα εύσημα απ` τον Πρόεδρο Ομπάμα, δεν αφορούν μόνο τις διαπραγματεύσεις για το 3ο μνημόνιο και το ζήτημα του χρέους, αλλά κυρίως την ανάληψη πιο ενεργού ρόλου της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που προωθούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατ. Μεσογείου και των Βαλκανίων, με πρόσχημα το «Ισλαμικό Κράτος» και την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών».

Το κομμουνιστικό κόμμα καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό «τι είδους ανταλλάγματα έχει δώσει και ποιές δεσμεύσεις έχει αναλάβει στο ζήτημα της επέμβασης στη Συρία, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά, το Κόσσοβο και σε μια σειρά άλλα ζητήματα, που συνθέτουν την πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους – για τους λαούς – ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή».

— «Το ευνοϊκό επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, που διαφημίζει ο κ. Τσίπρας στις ΗΠΑ, είναι αυτό που διαμορφώνεται από το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, τη δουλειά μέχρι τον τάφο, τη φορολεηλασία των λαϊκών νοικοκυριών και όλα τ’ άλλα βάρβαρα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση, με την ψήφο των άλλων κομμάτων, που τώρα παριστάνουν τους ανήξερους» αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του, για την ομιλία του πρωθυπουργού σε ομογενείς επιχειρηματίες.

ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: