Ανατροπή του σκορ και νίκη 2-1 του ΑΠΟΕΛ επί του Αστέρα




Την πρώτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση του Europa League, στη φάση των ομίλων, πέτυχε το ΑΠΟΕΛ επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-1.

Μετά τον αγώνα στο ΓΣΠ, για την 3η αγωνιστική του 12ου ομίλου και τους πρώτους του βαθμούς, μπορεί να διεκδικήσει στους επόμενους αγώνες την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, στο 8ο λεπτό από τέρμα του Liuy. Ο Καβενάγκι με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ο Καρλάο με κεφαλιά πέτυχαν τα τέρματα που χάρισαν τη νίκη στο ΑΠΟΕΛ.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Σάλκε εξήλθε ισόπαλη 2-2 με την Σπάρτα Πράγας.

Στην επόμενη αγωνιστική, στις 5 Νοεμβρίου, το ΑΠΟΕΛ θα παίξει με τον Αστέρα στην Τρίπολη και η Σπάρτα στην Πράγα με τη Σάλκε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://goal.philenews.com:

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δεν ικανοποίησε στο πρώτο ημίχρονο αν και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1, όμως ήταν καταιγιστική στο δεύτερο μέρος και δίκαια έφτασε στην ολική ανατροπή, ενώ μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Αστέρας, που αν και είχε πρόθεση να αμυνθεί για να παίξει με αντεπιθέσεις, αιφνιδίασε και άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό με τον Λούι. Η φάση άρχισε από τα δεξιά όπου ο Μπερτόλιο με συνεχείς προσποιήσεις «άδειασε» τον Αρτυματά και γύρισε την μπάλα προς το ύψος του πέναλτι για να έρθει ο Λούι ανενόχλητος να πιάσει καλό σουτ και να νικήσει τον Βάτερμαν.

Το γκολ, ωστόσο, δεν αφύπνισε τους γηπεδούχους, που από την αρχή υπέπιπταν σε σωρεία λαθών και αδυνατούσαν να αναπτυχθούν επιθετικά.

Στο 16’ το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά, λόγω βλάβης στο φωτισμό του ΓΣΠ και άρχισε και πάλι μετά από 11 λεπτά, πάλι όμως ο ΑΠΟΕΛ ψαχνόταν. Αν και ο Αστέρας δεν έδειξε κάτι επιθετικά, οι γαλαζοκίτρινοι για αρκετό χρονικό διάστημα δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι από οργανωμένες επιθέσεις, αν και είχαν την κατοχή της μπάλας και μέχρι να ισοφαρίσουν, απείλησαν μόνο με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ, που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και ένα καλό μακρινό σουτ πάλι με τον Κύπριο μεσοεπιθετικό, αλλά ο Θεοδωρόπουλος το εξουδετέρωσε.

Η «λύτρωση» τελικά για τους γαλαζοκίτρινους ήρθε στο 9ο από τα 12 λεπτά που δόθηκαν για καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο λόγω της προηγούμενης διακοπής. Ο Μοράις μέσα στην περιοχή θέλησε να περάσει μια πάσα, αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γιάννου και αμέσως δόθηκε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καβενάγκι, ο οποίος με δυνατό σουτ στο κέντρο της εστίας νίκησε τον Θεοδωρόπουλο και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο «μεταμορφωμένοι» προς το καλύτερο και στο 47’ ο Στίλιτς απείλησε με ωραίο μακρινό σουτ, αλλά ο Θεοδωρόπουλος αποσόβησε το γκολ διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 59’ ο τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε σωτήρια και εξ επαφής κεφαλιά του Εφραίμ, σε ωραία μπαλιά του Μοράις και η μπάλα κατέληξε στο κόρνερ που έφερε το δεύτερο γκολ. Ο Στίλιτς εκτέλεσε αυτή την στατική φάση και ο Καρλάο στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας σκόραρε με κεφαλιά κάνοντας την ολική ανατροπή.

Πέντε λεπτά αργότερα οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων όταν βγήκαν σε αντεπίθεση δύο εναντίον ενός, αλλά δεν την ολοκλήρωσαν ιδανικά.

Ο Βάντερ που είχε την κατοχή της μπάλας καθυστέρησε να πασάρει στον Πιατκόφσκι και όταν το έκανε δεν ακολούθησε τη φάση αλλά έμεινε πίσω. Ο Πολωνός αν και κλείστηκε έκανε το σουτ μη έχοντας άλλη επιλογή και η μπάλα κόντραρε στον Αλόκο, πήρε ύψος και βγήκε μόλις έξω σε κόρνερ.

Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να επιτίθεται, με τον Χαραλαμπίδη κυρίως να χάνει σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει το τρίτο γκολ της ομάδας του. Μπορεί όμως το γκολ να μην ήρθε, όμως ούτε ο Αστέρας μπόρεσε να φτιάξει τις προϋποθέσεις για το δικό του δεύτερο γκολ, έτσι οι γαλαζοκίτρινοι με το 2-1 πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη φάση των ομίλων.

ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Βάτερμαν, Αρτυματάς, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης, Βάντερ (79′ Χαραλαμπίδης), Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ, Στίλιτς (87′ Αστίθ), Καβενάγκι (63′ Πιατκόφσκι).

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Μάσα (88′ Σκούρτης), Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (74′ Λανθαρότε), Μπερτόλιο, Δημούτσος (62′ Φερνάντες), Γιάννου.

Σκόρερ: 45+9′ Καβενάγκι, 59′ Καρλάο / 8′ Λούι

Κίτρινες: Στίλιτς, Καβενάγκι / Κουρμπέλης

Διαιτητής:  Αλεξέι Εσκόφ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: