Αμφισβητεί τις καταγγελίες και επιτίθεται στις Αρχές ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ




Ερωτήματα προς τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την καταγγελία περί παράνομης εισαγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι αν αυτά δεν απαντηθούν θα είναι συνυπεύθυνοι συκοφαντίας, σκευωρίας και της προσπάθειας να κτυπηθεί η αξιοπιστία ενός ιστορικού κόμματος και του Προέδρου του.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Σιζόπουλος διερωτήθηκε αν πριν από την απόφαση για να προχωρήσουν σε ποινική έρευνα, οι αρμόδιες αρχές, πόσο έχουν εξετάσει την αξιοπιστία του συγκεκριμένου ατόμου που ισχυρίστηκε αυτά που έχει ισχυριστεί, «δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο άτομο έχει απασχολήσει συστηματικά τις αστυνομικές αρχές για τέτοιου είδους περιστατικά όπου στην ουσία πλησιάζοντας γιατρούς και πολίτες με ψευδείς και παραπλανητικές παραστάσεις απέσπασε σημαντικό αριθμό χρημάτων που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ με την δικαιολογία της συνεργασίας για αγορά, μεταφορά και διάθεση στην κυπριακή αγορά προϊόντων φαρμακευτικής προέλευσης».

Επίσης, ο κ. Σιζόπουλος απηύθυνε το ερώτημα «γιατί ακριβώς το συγκεκριμένο άτομο που είχε αυτό το παρελθόν και αυτό το μητρώο στην Αστυνομία σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν ελέχθηκε εάν πραγματικά είναι φαρμακευτικός επισκέπτης, ποιας εταιρείας είναι και αν έχει άδεια για την εισαγωγή και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων στην κυπριακή αγορά και έμεινε να λειτουργεί ανεξέλεγκτα παραπλανώντας συνέχεια πολίτες με σκοπό ακριβώς την απόσπαση χρημάτων».

Λέγοντας ότι με βάση τα στοιχεία που έχει, μεταξύ των πολιτών που έχουν παραπλανηθεί για απόσπαση χρημάτων περιλαμβάνονται και γιατροί, που επίσημα κατέθεσαν στις αστυνομικές αρχές το συγκεκριμένο γεγονός, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ διερωτήθηκε «γιατί στη δική μου την περίπτωση στη βάση όχι πραγματικών δεδομένων, αλλά στη βάση ισχυρισμών διατάχθηκε ποινική έρευνα, την ώρα που για τις υπόλοιπες περιπτώσεις καταγράφεται ότι τα θέματα θεωρούνται λήξαντα».

«Γιατί αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση, τι υποκρύπτει αυτή η αντιμετώπιση, ποιους σκοπούς θέλει να εξυπηρετήσει και γιατί υπάρχει αυτή η ξεχωριστή συμπεριφορά», διερωτήθηκε ο κ. Σιζόπουλος .

«Από την πλευρά μας», συνέχισε, «θεωρούμε ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία, υπάρχουν σκοπιμότητες και κάπου αποσκοπούν. Τις απαντήσεις οφείλουν να τις δώσουν άμεσα και το συντομότερο δυνατόν οι αρμόδιες αρχές, δημόσια, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είναι συνυπεύθυνες της σκευωρίας, της συκοφαντίας και της προσπάθειας να κτυπηθεί η αξιοπιστία ενός ιστορικού κόμματος, το οποίο εκφράζεται δια μέσου του Προέδρου και των αξιωματούχων του».

Ο κ. Σιζόπουλος συμπλήρωσε πως «τα στοιχεία τα οποία δίνω αποδεικνύουν και ενισχύουν την άποψη ότι πρόκειται για σκευωρία και ότι θα καταρρεύσει».

Εξέφρασε λύπη από το γεγονός ότι δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση για το τι έχει καταγγελθεί και ποιες είναι οι προθέσεις της εξεταστικής ομάδας του Αρχηγείου Αστυνομίας και διερωτήθηκε, τέλος, “γατί υπήρξε αυτή η επιλεκτική διαρροή σε τόσο σύντομο χρόνο και μάλιστα προτού να τύχω οποιασδήποτε ενημέρωσης”.

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΧΡ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: