Αγώνας δρόμου για τα μέτρα, ώστε να εκταμιευτεί η 1η δόση των 2 δις ευρώ




Στην τελική του διαμόρφωση βρίσκεται το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που δεν αποκλείεται να κατατεθεί άμεσα στην Βουλή των Ελλήνων και να ψηφισθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος ως την Κυριακή.

Επίσης ένα άλλο νομοσχέδιο με διορθώσεις και προσθήκες επί των προαπαιτούμενων αναμένεται να πάρει τον δρόμο για την Βουλή μέσα στην εβδομάδα. Η κυβέρνηση επιδιώκει την ψήφιση και των δύο νομοσχεδίων το ταχύτερο δυνατό για να προλάβει την συνεδρίαση του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου, που αναμένεται να ξεκλειδώσει την δόση των 2 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, η ύπαρξη ορισμένων εκκρεμών ζητημάτων (π.χ. το καθεστώς προστασίας της α` κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων) αποδίδεται από την κυβέρνηση στην πολυπλοκότητα των ζητημάτων και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα με τους θεσμούς, ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, χθες, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), ο βαθμός υλοποίησης των προαπαιτούμενων προσεγγίζει το 90%.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: