“Ανοιξε” η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας




Ξεκίνησαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη ΝΔ. Η απόφαση ελήφθη μετά από συνεργασία που είχαν ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε ότι με βάση το καταστατικό, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας απάντησε ότι, το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία.
“Προς το παρόν κλίνω στο «όχι» γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος”, δήλωσε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Την υποψηφιότητά του, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ, ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στον Αnt1.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της ανοικτής εκλογής από την βάση με δικαίωμα συμμετοχής και πολιτών που τώρα δεν είναι μέλη του κόμματος.

Ανέφερε δε ότι καλά έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και άνοιξε το θέμα της διαδοχής προσθέτοντας ότι “θα βγούμε πιο δυνατοί”.

Μ. Βορίδης: Απολύτως ορθή η απόφαση να ανοίξει η διαδικασία εκλογής προέδρου

Απολύτως ορθή χαρακτήρισε την απόφαση να ανοίξει η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ωρα MEGA”. Ωστόσο,δεν αποσαφήνισε αν θα είναι ή όχι υποψήφιος.

«Πολύ σωστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοίγει αυτή τη διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρισκόταν σε εκρεμμότητα μετά την παραίτηση Σαμαρά. Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος, απάντησε: «Θα το δούμε στην πορεία, δεν είναι κάτι που έχω να πω τώρα».

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Βορίδης είπε ότι «είναι ένα από τα λαμπρά στελέχη της ΝΔ, έχει παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, έδωσε ένα σπουδαίο αγώνα στις εκλογές και έχει να προσφέρει» προσθέτοντας ότι «αν θα είναι υποψήφιος ή όχι είναι δικό του θέμα».

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: