Ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές η Γαλλία στην Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους




Η Γαλλία πραγματοποίησε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στην Συρία σήμερα, βάσει πληροφοριών που είχε συλλέξει από αναγνωριστικές πτήσεις που διεξήγαγε εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα αεροπορικά πλήγματα επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να πολεμήσει εναντίον της τρομοκρατικής απειλής του Ισλαμικού Κράτους.

«Θα πραγματοποιούμε πλήγματα κάθε φορά που κινδυνεύει η εθνική μας ασφάλεια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Πρέπει να βρεθεί μια ολοκληρωμένη λύση στο συριακό χάος, ο άμαχος πληθυσμός πρέπει να προστατευθεί από κάθε μορφή βίας, αυτή ΙΚ και άλλων τρομοκρατικών ομάδων, αλλά παράλληλα και εναντίον των αιματηρών βομβαρδισμών του Άσαντ. Περισσότερο από ποτέ επείγει να ξεκινήσει η πολιτική μετάβαση», αναφέρει η ανακοίνωση, ταυτίζοντας το συριακό καθεστώς με τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ωστόσο υπάρχει σαφής διαφοροποίηση, σε σχέση με την παλαιότερη στάση της Γαλλίας στο Συριακό πρόβλημα.

«Η Γαλλία είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση αυτής της μετάβασης, στην οποία θα συμμετάσχουν στοιχεία του καθεστώτος και της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης», αναφέρει η ανακοίνωση, θέτοντας και τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ στο κάδρο της διαπραγμάτευσης για τον τερματισμό του πολέμου στην πολύπαθη χώρα.

Τα πρώτα γαλλικά πλήγματα στην Συρία πραγματοποιούνται την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Ολάντ ζήτησε την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες να διοργανωθεί μια νέα διάσκεψη του ΟΗΕ για τη Συρία έπειτα από εκείνες που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2014, γνωστές και ως Γενεύη 1 και 2.

ΠΗΓΕΣ: Reuters, Sputnik, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: