Βενιζέλος: Ριζοσπάστης αντιμνημονιακός ο Αλέξης, αλλά και ο υπεύθυνος νεομνημονιακός»




Το παράλληλο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα είναι τόσο επικίνδυνο όσο το παράλληλο νόμισμα ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Έχει δύο σύμπαντα στο κεφάλι του, είναι ο ριζοσπάστης αντιμνημονιακός, αλλά και ο υπεύθυνος νεομνημονιακός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στη κυβέρνηση μετά τις εκλογές σωστό είναι να συμμετέχουν όλοι, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Όσον αφορά στο αν το ΠΑΣΟΚ θα προσχωρήσει και θα συμφωνήσει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Βενιζέλος διερωτήθηκε ποιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όσα έλεγε ο κύριος Τσίπρας επτά μήνες πριν ή όσα λέει τώρα;

«Εγώ ήδη από το 2012 ζητούσα επιμόνως τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, εφόσον από τότε διατεινόταν ότι είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως υπάρχει εθνική ανάγκη που επιβάλει τη συνεργασία με όλους τους παράγοντες.

Εμείς είμαστε παλιοί, έχω κάνει πολλά χρόνια υπουργός και βουλευτής, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που μέχρι προχθές ήταν σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αλληλοσπαράσσονται, είναι το νέο; διερωτήθηκε ο κύριος Βενιζέλος.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε, καθώς υποστήριξε ότι είχε στείλει τον κ. Βαρουφάκη στην Ευρώπη να υπονομεύει ουσιαστικά το προφίλ της χώρας και η πραγματική διαπραγμάτευση έγινε μετά το δημοψήφισμα. «Γι’αυτό και ο κ. Τσίπρας μιλά πάντα για τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης» επισήμανε ο κύριος Βενιζέλος.

Κατηγόρησε ακόμα τον πρώην πρωθυπουργό ότι «έπεσε στην παγίδα των ψευδαισθήσεών του» γιατί δεν κατάλαβε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη και τόνισε πως όλη η στάση του δεν έφερε τίποτα καλό για τους Έλληνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: