Βενιζέλος : «Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης – εθνικής ενότητας, η μόνη λύση για τη χώρα»




Μόνη λύση για τη χώρα είναι μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και άρα εθνικής ενότητας, που θα συγκροτήσει ένα σχέδιο εθνικής ανάταξης, υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Euro2day.

«Η κυβέρνηση αυτή βεβαίως θα έχει και την εθνική ομάδα, όχι διαπραγμάτευσης όπως λέω κι εγώ έως τώρα, αλλά συγκρότησης του εθνικού σχεδίου ανάταξης και επιπλέον διεύθυνσης της χώρας προκειμένου να υπερβεί το μνημόνιο και να ξαναγυρίσει στην ομαλότητα μιας ισότιμης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «τεχνητό και βλαπτικό» το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και είπε πως εάν δεν υπήρχε το μπόνους, θα ήταν σχεδόν αδιάφορο το ποιος είναι πρώτος ή δεύτερος σε τόσο μικρές διαφορές.

Πρόσθεσε, επίσης, πως δεν νοείται σύγκλιση και συνεργασία χωρίς την συμμετοχή του πρώτου και του δεύτερου κόμματος.
Αναφορικά με το χρέος ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον απελθόντα πρωθυπουργό, λέγοντας πως «εάν ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει και δεν αναγνωρίζει αυτό που έχει συμβεί, δεν είναι ικανός να κάνει διαπραγμάτευση.

« Αν είναι εγκλωβισμένος σε διάφορα ψέματα, στερεότυπα, ιδεοληψίες περί επονείδιστου χρέους και περί μονομερούς διαγραφής και περί Διεθνούς Διάσκεψης και περί στάσης πληρωμών και οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία, είναι επικίνδυνος», δήλωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις απώλειες των ταμείων από το PSI, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως τα ταμεία δεν έχουν χάσει τίποτα.
«Αυτό είναι μία απάτη του ΣΥΡΙΖΑ και διαφόρων κυρίων όπως ο κ. Ρωμανιάς, οι οποίοι προέρχονται από τη Δεξιά, τη σκληρή συνδικαλιστική Δεξιά και τώρα είναι με τον κ. Λαφαζάνη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: