Τσίπρας: “Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά αυτόν τον τόπο”




«Για μία ακόμα φορά, δίνουμε τη μάχη μόνοι εναντίον όλων γι’ αυτό και πάλι μαζί θα νικήσουμε. Η Κυριακή που έρχεται θα είναι του λαού μας.

Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο» ανέφερε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματός του.

«Ο λαός δεν ξεχνάει και δεν αμνηστεύει. Για αυτό τώρα ζητάμε την τρίτη και οριστική ετυμηγορία σου. Για να τελειώνουμε με το χθες και να κερδίσουμε το αύριο.

»Σήμερα εσείς διατρανώνετε σε όλη τη χώρα. Όχι στο δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα της 20ης Σεπτέμβρη. Η Κρήτη αποφάσισε. Η Κρήτη ψήφισε.

Αφού αναφέρθηκε στους επτά μήνες διακυβέρνησής του, ότι «συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της μάχης μέχρι τέλους, μέχρι να δικαιωθούν τα όνειρά μας».

Τόνισε ότι θα συνεχίσει, τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε «να εγγυηθούμε στην πράξη το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος, στην υγεία και την παιδεία» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και στον πρόεδρο της Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας ότι «στην εγγύηση για το αύριο, το μόνο που αντιπροτείνει η ΝΔ είναι η επιστροφή στο δικό της χθες.

»Ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κ. Σαμαρά. Το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά. Τις δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά. Φανερές και κρυφές», είπε.

«Ο κόσμος που αντιπροσωπεύει η ΝΔ είναι ο κόσμος των λίγων, ο κόσμος της συντήρησης και της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Ο κόσμος του χθες και από την άλλη, όλοι εσείς.

»Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο προοδευτικός κόσμος. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», ανέφερε.

Παράλληλα κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες, καθώς «η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ.

»Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος κερδισμένη για τη ΝΔ. Κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά», είπε.

Ακόμη σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά εντολή «δεύτερης ευκαιρίας αλλά εντολή συνέχειας της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, να πάει ο τόπος μπροστά».

«Ζητάμε εντολή συνέχειας της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινήσαμε μαζί το περασμένο Γενάρη. Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά αυτόν τον τόπο. Ζητάμε να δώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ την ισχυρή πλειοψηφία που έχει ανάγκη για να μην βρίσκεται στην ανάγκη και στην ομηρία των δυνάμεων του κατεστημένου την επόμενη των εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «έτοιμο σχέδιο αντισταθμιστικών ισοδυνάμων» ενώ ακολούθως έκανε αναφορές στην επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συγκρίνοντάς την με αυτή της ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για ομοτράπεζους του Χριστοφοράκου, δωρολήπτες της Siemens, τρόφιμους της λίστας Λαγκάρντ, αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Κερδίσαμε γιατί κοιτούσαμε και συνεχίζουμε να κοιτάμε το λαό στα μάτια στον οποίο μονάχα λογοδοτούμε και αναγκάσαμε τους δανειστές να μας δώσουν μια συμφωνία με προοπτικές.
»Στην Ευρώπη μας υποδέχτηκαν έτοιμοι για Grexit, το οποίο θα έπληττε τις αδύναμες οικονομικές ομάδες του πληθυσμού», είπε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν την Κρήτη

Κλείνοντας, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Δευτέρα για να εγγυηθεί τη σταθερή και ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς το αύριο «για να συνεχίσουμε το έργο της επτάμηνης άνοιξης.

Ένα έργο που ξεκινήσαμε, δια πυρός και σιδήρου, και σε κατάσταση πολιορκίας. Αλλά με το λαό σταθερά μαζί και δίπλα στην κυβέρνησή του κάναμε βήματα μπροστά», όπως υπογράμμισε.

Ακόμη σημείωσε ότι «από τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους.

»Όλες και όλοι μαζί, θα βαδίσουμε το δρόμο της ελπίδας και της αλλαγής. Και θα νικήσουμε. Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει, πρέπει να έχει και θα έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με τη δική σας στήριξη η Κρήτη θα κάνει την έκπληξη στην κάλπη», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: