Τσίπρας: “Πιο ευήκοα ώτα για το χρέος στην Αμερική, απ’ ότι στις Βρυξέλλες”




Επιβεβαιώνει την αμερικανική στήριξη της ελληνικής θέσης για το χρέος ο κ. Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι είχαμε μια ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Όπου βρήκαμε πολύ πιο ευήκοα ώτα από ότι βρήκαμε στις Βρυξέλλες στην ανάγκη να υπάρξει μια δίκαιη διευθέτηση της κρίσης με την αναγκαία απομείωση του δυσβάσταχτου και μη βιώσιμου δημόσιου χρέους που συσσωρεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια.

»Αυτή η μάχη δεν έχει τελειώσει η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα μιας δίκαιης διευθέτησης αλλά αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε και να τη δώσουμε ενωμένοι, όλες οι δυνάμεις του ελληνισμού μέσα και έξω από τη χώρα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

»Και γι’ αυτό αξιοποιώ την παρουσία μου εδώ στη συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να διακηρύξω τη μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η δυνατότητα μιας δίκαιης διευθέτησης του κρίσιμου ζητήματος του χρέους και να αναζητήσω συμμαχίες και διεθνή στηρίγματα.

»Θεωρώ λοιπόν ότι ο δικός σας ο ρόλος της ελληνικής ομογένειας εδώ είναι εξαιρετικά σημαντικός. Υπάρχει γόνιμο έδαφος, θα θέλαμε τη βοήθειά σας ώστε αυτό το έδαφος να το καλλιεργήσουμε ακόμα περισσότερο ώστε να μπορέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πάρουμε το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα προς όφελος του ελληνικού λαού, προς όφελος της χώρας μας σε αυτή την εθνική προσπάθεια», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

ΠΗΓΕΣ: MEGA, Ημερησία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: