Το κάρο και το άλογο: Άλλα λέει, άλλα δείχνει η Κυβέρνηση… Εγκλωβισμένη στην προεδρολογία η Ν.Δ.




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Νάξος, η Πάρος και η Σκιάθος τέθηκαν εκτός των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Είναι το πρώτο βήμα για πιο ευρηματικούς τρόπους φοροδιαφυγής, καθώς η Πολιτεία βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο.

Η απουσία σοβαρού ελεγκτικού μηχανισμού, η ξεκάθαρου φορολογικού συστήματος και η μη επιβολή ενός πλαισίου σοβαρών αντικινήτρων για να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή, ακυρώνει όλες αυτές τις προσπάθειες και τελικά υπάρχει ο κίνδυνος και να πληγεί ο τουρισμός και τα κρατικά ταμεία να παραμένουν άδεια.

Η αγωνιά της κυβέρνησης είναι να προσφέρει τις πρώτες θυσίες στην Τρόικα, καθώς τα πρώτα τεχνικά κλιμάκια φθάνουν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάς για να ασχοληθούν με τα δημοσιονομικά και τα τραπεζικά ζητήματα (εξ’ ου και η κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών στο ΧΑΑ). Τα επόμενα κλιμάκια θα ασχοληθούν με θέματα ενεργειακής πολιτικής και δημόσιας διοίκησης.

Όμως το ερώτημα που έμεινε αναπάντητο ήταν αυτό που έθεσε ο Μπιλ Κλίντον στον Αλ. Τσίπρα: «Ποια είναι η στρατηγική σας; Που πατέ τώρα που έχετε το τιμόνι;».

Ήταν η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που δεν μπόρεσε να απαντήσει πειστικά ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στην περίφημη συζήτηση του με τον Μπιλ Κλίντον.

Παρά τα σχόλια που έγιναν για τα αγγλικά του κ. Τσίπρα στην συνομιλία του με τον Μ. Κλίντον, είναι προφανές ότι δεν τον προστάτευαν οι συνεργάτες του (ζητώντας το σύνηθες σύστημα ταυτόχρονης διερμηνείας) και ο ίδιος υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του έχοντας εμπιστοσύνη στην πραγματικά μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει στα αγγλικά.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν είχε ο κ. Τσίπρας να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που έθεσε ο Μ. Κλιντον για λογαριασμό όχι μόνο των παριστάμενων αλλά και δεκάδων επενδυτών που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Ακόμη και για τις επενδύσεις, όταν απεύθυνε πρόσκληση προς τους ξένους επενδυτές, υποσχόμενος ότι θα αντιμετωπιστούν οι εσωτερικές παθογένειες που αποτελούν τροχοπέδη στις επενδύσεις, λίγες ώρες αργότερα έρχονταν ο κ. Σκουρλέτης να απορρίψει το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, να κόψει την συζήτηση για επαναλειτουργία του εργοστάσιου στις Σκουριές, ενώ ακούγονται ακόμη και τώρα κραυγές (και υπουργικές) εναντίον της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά.

Ο κ.Τσίπρας με όχι και τόσο ευχάριστο τρόπο διαπίστωσε ότι η συμμετοχή σε ένα διεθνές φόρουμ δεν είναι ακριβώς το ίδιο με την συμμέτοχη σε ένα ντιμπέιτ με τον Β. Μεϊμαρακη και την Φ. Γεννηματά.

Στην ΝΔ, από την άλλη, δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται και να εισπράττουν το μήνυμα των εκλογέων αναμετρήσεων των τελευταίων δυο ετών και δεν μπορούν να ανιχνεύσουν την οργή των ψηφοφόρων σε οτιδήποτε εμφανίζεται να έχει την εύνοια και το χρίσμα του Συστήματος και της αποκαλουμένης Διαπλοκής.

Αντί να αναζητήσουν την αναγέννηση και ανασύνθεση της κεντροδεξιάς φιλοευρωπαϊκής παράταξης ,στην βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης και διάσωσης της χώρας, γόνοι πολιτικών τζακιών, επαγγελματίες πολιτικοί, τηλεαστέρες μαϊντανοί αυτοχρίζονται υποψήφιοι πρόεδροι ,ευτελίζοντας την διαδικασία αλλά και την ιδία την κεντροδεξιά.

Με ευθύνη και του ιδίου του κ. Μεϊμαράκη ο οποίος ως «βεντέτα» άνοιξε το ζήτημα της διαδοχή χωρίς να δηλώνει εάν θα είναι υποψήφιος προσβλέποντας στην σιγουριά της υποψηφιότητας «σωτηρίας» της τελευταίας στιγμής.

Οι κανονικοί και οι γιαλαντζί δελφίνοι δεν βλάπτουν μόνο την κεντροδεξιά παράταξη αλλά και την ίδια την χώρα καθώς η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει με αποσαρθρωμένη αξιωματική αντιπολίτευση.

WWW.MIGNATIOU.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: