Το 4ο Μνημόνιο θα «χορεύει» στους ήχους της δραχμής




Γράφει ο Αντώνης Δαλίπης

Ακόμη και τώρα πολλοί θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να… καταναλώνει περισσότερα Μνημόνια απ’ όσα παράγει η τρόικα.

Και οι περισσότεροι απ’ αυτούς συνεχίζουν να πιστεύουν πως ακόμη και μετά τις εκλογές υπάρχει η πολυτέλεια για πειράματα, αφού και να μην εφαρμοστεί το τρίτο Μνημόνιο η χώρα δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Η λογική που διατρέχει μια μεγάλη κατηγορία πολιτών είναι πως αν δεν πετύχει το τρίτο Μνημόνιο, θα υπάρξει ένα τέταρτο ή και ένα πέμπτο και εν πάση περιπτώσει οι εταίροι απλώς μας φοβίζουν, αλλά στο τέλος «λυγίζουν» και μας προσφέρουν ένα νέο πακέτο που περιέχει μέτρα, αλλά μαζί κι ένα ποσό για τις ανάγκες ώστε να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Όμως, τα δεδομένα δεν είναι έτσι γιατί έτσι νομίζουν.

Η εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου θα προκαλέσει πόνο και δάκρυα, αλλά, εάν δεν υλοποιηθεί, είναι βέβαιο ότι αυτό που θα ακολουθήσει θα μοιάζει με την εικόνα που έδωσε ο Αϊνστάιν όταν τον ρώτησαν για τα μέσα και τα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν σ’ έναν απευκταίο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Δεν ξέρω πώς θα διεξαχθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», είπε ο σοφός επιστήμονας, «αλλά σίγουρα ο τέταρτος θα γίνει με… ρόπαλα».

Και με την ίδια βεβαιότητα είναι πλέον σίγουρο το τέταρτο Μνημόνιο θα συνταχθεί και θα εφαρμοστεί μέσα σε απόλυτη φτώχεια και με τις δραχμές που θα διοχετεύονται στην αγορά με το… ταξί του Παν. Λαφαζάνη.

Το υπαινίχθηκε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ όταν με σαφήνεια δήλωσε πως εάν δεν εφαρμοσθεί η συμφωνία η στάση των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδας θα είναι τελείως διαφορετική απ’ αυτή που ακολουθήθηκε έως τώρα.

Το διατύπωσε ακόμη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προειδοποιώντας ότι εάν δεν προχωρήσει η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος κινδυνεύει να ακυρωθεί η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Που σημαίνει ότι o σχηματισμός κυβέρνησης τη Δευτέρα, είναι εθνική ανάγκη.

Το ίδιο και η τήρηση της συμφωνίας που πέντε κόμματα, υπό τον φόβο εξόδου της χώρας από το ευρώ, υπερψήφισαν στη Βουλή.

Αλλιώς θα υπάρξει και τέταρτο Μνημόνιο, αλλά θα εφαρμοσθεί και θα μετράει σε δραχμές. Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό.

ΠΗΓΗ: WWW.IMERISIA.GR

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: