Τι θα κάνει ο Αλέξης στη Νέα Υόρκη; Δεν προβλέπεται διμερής συνάντηση με Ομπάμα




Την πρώτη του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ιδιότητα του πρωθυπουργού και την πρώτη του ομιλία στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναχωρεί την Κυριακή για τη Νέα Υόρκη.

Ήδη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους ηγέτες να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τους ηγέτες της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δεν προβλέπεται διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα και στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Αμερικανού ηγέτη, δεν περιλαμβάνεται κάτι τέτοιο. Όμως, θα έχουν τη δυνατότητα “να τα πουν” στη διάρκεια δεξιώσεων και άλλων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Έλληνα πρωθυπουργού θα βρεθεί η προσφυγική κρίση και η αντιμετώπισή της με διεθνή συνεργασία. Με τον Αχμέτ Νταβούτογλου ο πρωθυπουργός θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις και την συνεργασία των δύο χωρών για τους πρόσφυγες, καθώς και το Κυπριακό, θέμα που θα κυριαρχήσει στην συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Το Κυπριακό, αλλά και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα συζητηθεί κατά την συνάντησή του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαν Κι Μουν. Μεγάλο θέμα των συζητήσεων που θα γίνουν στη Νέα Υόρκη αφορά και το θέμα του ISIS και την αντιμετώπισή του.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την επομένη, 2 Οκτωβρίου.

http://mignatiou.com/2015/09/ti-ipe-o-proedros-ompama-ston-alexi-tsipra/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: