Θα υπάρξει κυβέρνηση, μετά τις εκλογές, λέει ο Τσίπρας – Αρνείται συνεργασία με ΝΔ




Τη διαβεβαίωσή του ότι μετά τις εκλογές σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί έδωσε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Εμφανίστηκε δε, βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα και ότι όλοι οι υπόλοιποι, «με διάφορα κόλπα προσπαθούν να τον εγκλωβίσουν σε σχέση με τις μετεκλογικές συνεργασίες».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τους δανειστές λέγοντας ότι για πρώτη φορά ανοίγει προοπτική διεξόδου για τη χώρα.

O κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας πως ο κ. Μεϊμαράκης «πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα 40 χρόνια, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα δυόμισι χρόνια της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την στάση που κρατούσε το κόμμα του όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν με τους δανειστές».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε καθαρή εντολή και έβαλε το δίλημμα το εκλογών που όπως είπε είναι αν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ.

Ακόμη, απέκλεισε την συνεργασία με τη ΝΔ λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρεθεί ένα modus viventi ανάμεσα σε δύο πολιτικές δυνάμεις που είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.

«Εγώ υπηρετώ ένα πολιτικό σχέδιο, κάποιοι θα επιχειρήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κομμάτι του παλιού. Δεν θα τους κάνει την χάρη ο ελληνικός λαός, θα του δώσει την δύναμη να συνεχίσει αυτό που άρχισε τον Γενάρη του 2015», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ΜΜΕ είπε ότι στόχος είναι «να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής». Υπογράμμισε ότι ήδη το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί για δημόσια διαβούλευση και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές θα γίνει νόμος του κράτους.

Όσον αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, είπε πως δεν πήγε εκεί για να ζητήσει οικονομική βοήθεια, αφήνοντας, παράλληλα, αιχμές για τον Π. Λαφαζάνη.

«Δεν ζήτησα οικονομική βοήθεια. Η Ελλάδα ασκεί πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική και είναι δύναμη σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή», είπε.

Είπε, τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρέωσε την Ελλάδα, με 90 δισ. ευρώ, όπως τον κατηγορεί η αντιπολίτευση, αλλά αντίθετα, με την συμφωνία που υπέγραψε εξασφάλισε 83 δισ. τα οποία θα αξιοποιηθούν στην αποπληρωμή ομολόγων της ΕΚΤ και του ΔΝΤ με χαμηλότερα επιτόκια.

«Άρα αποχρεωνόμαστε και δεν χρεώνουμε τη χώρα όπως λέει η ΝΔ, διασφαλίζουμε το τραπεζικό σύστημα και προλαβαίνουμε το bail in που θα ισχύσει στην Ευρώπη από 1η Ιανουαρίου του 2016», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: