Τα κόμματα αντιδρούν… Ανακύκλωση παλιών προσώπων, υπουργικό συμβούλιο “μεγάλων επιτυχιών”…




«Ανακύκλωση παλιών προσώπων στα ίδια υπουργεία με άλλα ονόματα. Ευχόμαστε η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ξεπεράσει την ανεπάρκεια της πρώτης», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

http://mignatiou.com/2015/09/idou-i-nea-kivernisi-siriza-anel/

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: «Η σφικτή αδελφική αγκαλιά Τσίπρα – Καμμένου το βράδυ της Κυριακής έδωσε καρπούς. Το υπουργικό συμβούλιο των «μεγάλων επιτυχιών» που γονάτισε για ένα επτάμηνο τη χώρα επιστρέφει. Τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν. Αυτό που προέχει είναι η τακτοποίηση ημετέρων και η επικύρωση προεκλογικών συμφωνιών. Καλή τύχη σε όλους μας, καλή τύχη στη χώρα», αναφέρει το Ποτάμι με αφορμή την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.

Η ΔΗΜΑΡ: Πολυμελές σχήμα νέων εσωκομματικών ισορροπιών χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

«Τελικά η νέα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι η παλιά με συγκυβερνήτη και πάλι τους ΑΝΕΛ. Άλλωστε, δεν ήταν ο κ. Λαφαζάνης το μοναδικό πρόβλημα της προηγούμενης κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Πρόκειται για ένα πολυμελές σχήμα νέων εσωκομματικών ισορροπιών ενώ ο τόπος χρειάζεται ένα αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα. Σε κάθε περίπτωση, η «αναπαλαιωμένη» κυβέρνηση αναλαμβάνει μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Να ευχηθούμε κάθε επιτυχία για το καλό του τόπου αν και η ελπίδα φαίνεται ότι θα καθυστερήσει πολύ ακόμα. H Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ασκήσει εποικοδομητική και προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

Πρόσκληση… συνεργασίας απευθύνει εμμέσως στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης με συγχαρητήρια επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο θέτει συγκεκριμένους όρους προκειμένου να στηρίξει την κυβέρνηση.

Στην επιστολή, ο κ. Λεβέντης, εύχεται σε πρώτη φάση συγχαρητήρια για τη δεύτερη εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και τον καλεί να προβεί σε γενναιότερες αποφάσεις απ’ ότι την προηγούμενη φορά, που θα βοηθήσουν να βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, δηλώνει στον πρωθυπουργό πως θα παρακολουθεί στενά τις επόμενες κινήσεις του, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και τον καλεί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια αντικατάστασης των αναποτελεσματικών μέτρων «με άλλα που συμβάλλουν στην αναμόρφωση και κάθαρση του δημοσίου τομέα και εστιάζουν στην ανάπτυξη», κάτι στο οποίο, όπως επισημαίνεται στην επιστολή υπάρχει πλήρης αποτυχία των κυβερνήσεων από το 2009 και έπειτα.

Κατόπιν, η επιστολή της Ένωσης Κεντρώων, γνωστοποιεί στον πρωθυπουργό τις 9 δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από το κόμμα ενώπιον της κοινωνίας:

1. Για την απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που προσλήφθηκαν προκλητικά ως συγγενείς νυν και τέως βουλευτών

2. Για την επιστροφή στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν, κάθε αποσπασμένου του δημοσίου, με ελάχιστες εξαιρέσεις

3. Για τη μείωση κατά 50% του μισθού όλων των αιρετών (από Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, μητροπολίτες κ.α.)

4. Για την κατάργηση κάθε σύνταξη πέραν της μιας και την αφομοίωση όλων των συντάξεων σε μια, που δεν θα υπερβαίνει τα 1500 ευρώ

5. Για την αυστηρή απαγόρευση σε κάθε συνταξιούχο που λαμβάνει σύνταξη άνω των 1000 ευρώ μηνιαίως, να εργάζεται

6. Για τον μέσω ειδικού σχεδίου εντοπισμό, με αναδρομή σε βάθος 10ετίας έρευνα, όλων των αργόμισθων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, και την απόλυσή τους, ώστε και το Δημόσιο να καθαρίσει και να επιβραβευτούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπαλληλοι

7. Για την κατάργηση συντάξεων όλων των χρηματισάντων σε όλα τα κρατικά αξιώματα αιρετών

8. Για την κατάργηση όλων των συντάξεων των εύπορων Ελλήνων με ορισμό ως ορίου προς τούτο, το εισόδημα από άλλες πηγές να είναι 3000 ευρώ μηνιαίως και άνω

9. Για τον ορισμό αμέσως του αριθμού των βουλευτών στους 200 από την επόμενη βουλή και την απαγόρευση να είναι βουλευτής κάποιος για περισσότερα από 12 έτη

Και κλείνει με τα δυο σημεία που κρίνονται απαραίτητα για την ανάπτυξη της χώρας, τα οποία είναι:

1. Να επιστρέψουν με ήπιο νόμο τα χρήματα που έβγαλαν για διάφορους λόγους οι Έλληνες στο εξωτερικό από το 2009 και εντεύθεν

2. Να συμφωνήσουν οι δανειστές μας, τα ομόλογα και οι υποχρεώσεις της χώρας μας της προσεχούς πενταετίας να μετατεθούν προς πληρωμή στο περαιτέρω μέλλον με μηδενικό επιτόκιο, ώστε με τα χρήματα αυτά να αναγεννηθεί η οικονομία μας και εξασφαλιζομένου ομαλού οικονομικού κλίματος να έλθουν ξένοι επενδυτές.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: