Σταθερά επικεντρωμένη στο κοίτασμα «Αφροδίτη» δηλώνει η Delek – Σκοπεύει να αγοράσει νέο μερίδιο




Τη δέσμευση της κοινοπραξίας Noble, Delek και Avner να αναπτύξει το κοίτασμα «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, με στόχο την προμήθεια της κυπριακής και αιγυπτιακής αγοράς με φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό, εξέφρασε ο εκτελεστικός διευθυντής της Delek Drilling, Γιόσι Αμπού.

Επίσης εξέφρασε το ενδιαφέρον της Delek να αυξήσει το μερίδιό της στο κοίτασμα «Αφροδίτη» αγοράζοντας μερίδιο από την Noble Energy, με την οποία βρίσκονται σε συζητήσεις.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Delek Drilling, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της εταιρείας, έγινε δεκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Δεσμευόμαστε απόλυτα να αναπτύξουμε το οικόπεδο Αφροδίτη για να προμηθεύσουμε την κυπριακή και την αιγυπτιακή αγορά γρήγορα και αποτελεσματικά.

»Ήδη αρχίσαμε τη διαδικασία προώθησης του φυσικού αερίου σε αυτές τις αγορές και έχουμε μακρές συζητήσεις με πιθανούς αγοραστές για αυτό το φυσικό αέριο», είπε.

Ο κ. Αμπού χαρακτήρισε πολύ θετική κατάληξη την ανακάλυψη από την εταιρεία ΕΝΙ μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Αίγυπτο και τόνισε πως αυτό ενισχύει την προοπτική των ανακαλύψεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης, σημείωσε ότι η νέα ανακάλυψη προσφέρει νέες προοπτικές για νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Τόνισε επίσης πως, παρά την ανακάλυψη του νέου κοιτάσματος στην Αίγυπτο θεωρεί πως θα υπάρχει ζήτηση για το κυπριακό φυσικό αέριο.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επ’ ευκαιρία της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου πρέσβη της Αιγύπτου στην Κύπρο, αναφέρθηκε στην συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου και επεσήμανε πως η επέκταση αυτής της συνεργασίας θα επιτευχθεί, σύντομα, παγιώνοντας τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν από την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία σχεδόν με όλες τις γειτονικές χώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ανταπόκριση Α. Βικέτου)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: