Σοβαρές συγκρούσεις στη Μυτιλήνη μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων ασφαλείας




Μάχες σώμα με σώμα σημειώθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης αλλά και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ , ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και κυρίως Αφγανών μεταναστών και Αράβων προσφύγων.

Οι μεν Αφγανοί διεκδικούν ισότιμη μεταχείριση με τους Άραβες και κυρίως Σύρους πρόσφυγες, οι δε δεύτεροι απαιτούν άμεση αποχώρηση τους από το νησί.

Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί με την άφιξη του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πολλές εκατοντάδες Αφγανοί κυρίως μετανάστες επεχείρησαν να μπουν στο λιμάνι και να εισβάλουν χωρίς ταυτοποίηση και χωρίς εισιτήριο στο πλοίο.

Η προσπάθειά τους αντιμετωπίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που αναχαίτισαν τους Αφγανούς που ας σημειωθεί ότι έσειαν και μια σημαία του Αφγανιστάν.

Ακολούθησε η προσπάθεια να διοχετευτεί μεγάλος αριθμός Σύρων προσφύγων στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, απ’ όπου θα έπαιρναν αμέσως το απαραίτητο δικαιολογητικό ώστε να επιστρέψουν στο λιμάνι και να επιβιβαστούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Και εκεί υπήρξαν συγκρούσεις με ομάδες νεαρών Αράβων που προσπαθούσαν να μπουν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού και να επιβιβασθούν πρώτοι στα λεωφορεία προς τον καταυλισμό.

Το σκηνικό συγκρούσεων μεταφέρθηκε στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των Σύρων προσφύγων.

Η καταγραφή διακόπηκε, όμως, όταν μεγάλες ομάδες νεαρών επιτέθηκαν στο χώρο της καταγραφής ζητώντας να προηγηθεί η δική τους καταγραφή.

Ενώ οι Σύροι αντιμετωπίσθηκαν από δυο διμοιρίες των ΜΑΤ. Από τις συγκρούσεις τραυματίσθηκαν δυο άνδρες του Λιμενικού Σώματος και τρεις μετανάστες και πρόσφυγες.

Πολλοί ακόμα τραυματίες κυρίως γυναίκες και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα από το συνωστισμό στο λιμάνι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ανταπόκριση Σ. Μπαλάσκα)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: