Σειρά συναντήσεων θα έχει και σήμερα, τρίτη ημέρα της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση, αρχικά με τον κ. Αναστασιάδη. Η συνάντηση αυτή θεωρείται και η σημαντικότερη, βάσει των αναμενόμενων εξελίξεων στο Κυπριακό.

Στην συνέχεια θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία του Μπάρακ Ομπάμα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του ειδικά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην ομιλία του κ. Αναστασιάδη.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, έχει προγραμματιστεί για τις 17:40-17:50 τοπική ώρα (00:40-00:50 ώρα Ελλάδος).

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας θα παραστεί στη δεξίωση της ΕΕ. Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με την ομογένεια.

Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί με δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργό και της ελληνικής αντιπροσωπείας από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο.

Εχθές ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους προέδρους Βραζιλίας και Ισημερινού Ρούσεφ και Κορέα, αντίστοιχα.

Διμερείς επαφές με τους ομολόγους του, του Ιράν Μοχάμαντ Γιαβάντ Ζαρίφ και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς επίσης και με τον Νορβηγό υπουργό για θέματα ΕΕ και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου Βιντάρ Χέλγκεσεν, θα έχει, επίσης, σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Τις απογευματινές ώρες, θα λάβει χώρα η τριμερής συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τους ομολόγους του, της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη και της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρυ.

Το βράδυ ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: