Τουλάχιστον 13 νεκροί σε σύγκρουση μιας βάρκας που μετέφερε μετανάστες με ένα φέρι




Με νεότερο τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων διευκρινίζει ότι το ναυάγιο το οποίο, όπως μετέδωσε νωρίτερα, προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση μιας λέμβου με ένα πλοίο , είναι το ίδιο ναυάγιο το οποίο ανέφεραν οι ελληνικές αρχές νωρίτερα την Κυριακή στα ανοικτά της Λέσβου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται το πρακτορείο Dogan, τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 6 παιδιά πνίγηκαν στα ανοικτά των τουρκικών ακτών έπειτα από τη σύγκρουση ενός πλοίου με μια φουσκωτή λέμβο που μετέφερε πρόσφυγες προς την Ελλάδα.

Είκοσι δύο άνθρωποι διασώθηκαν, διευκρίνισαν οι λιμενικές αρχές στη Λέσβο, αναφερόμενες όπως καταδεικνύεται —σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο—στο ίδιο ναυάγιο και το λιμενικό σώμα συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση και άλλων επιζώντων.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μάλιστα μεταδίδει τη μαρτυρία ενός επιζώντα, του Χασίν, που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Επικρατούσε σκοτάδι. Είδαμε τη βάρκα να μας εμβολίζει. Προσπαθήσαμε να του κάνουμε σήμα χρησιμοποιώντας φακούς και κινητά τηλέφωνα όμως δε μας είδε» τόνισε ο διασωθείς.

Και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε πριν από λίγο ότι πιστεύεται ότι το ναυάγιο για το οποίο έκανε λόγο το λιμενικό σώμα της Τουρκίας είναι το ίδιο περιστατικό που γνωστοποίησαν νωρίτερα σήμερα οι ελληνικές αρχές.

Εδώ και πολλούς μήνες, όλο και περισσότεροι μετανάστες, στην πλειονότητά του Σύροι, επιχειρούν να διαπλεύσουν με κίνδυνο την ζωή τους το Αιγαίο Πέλαγος από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά.

Τα ναυάγια είναι συχνά. Σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, 274 μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους από τις αρχές του έτους στα ανοικτά της Τουρκίας και περισσότεροι από 53.200 έχουν διασωθεί από πλοία του λιμενικού σώματος.

Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κωνσταντινούπολη, Turkey

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Σύγκρουση φέρυ μπόουτ με λέμβο προσφύγων – Αγνοούνται εννέα ενήλικες και τέσσερα παιδιά

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 13 αγνοούνται στα ανοικτά των τουρκικών ακτών έπειτα από τη σύγκρουση φέρυ μπόουτ με λέμβο που μετέφερε πρόσφυγες προς την Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan το δυστύχημα σημειώθηκε στα ανοικτά των Δαρδανελλίων στο βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας.

Σαράντα έξι μετανάστες επέβαιναν στην φουσκωτή λέμβο που βυθίστηκε στο Αιγαίο, προσέθεσε το πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίζει την εθνικότητα των θυμάτων.

Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 20 επιβαίνοντες του πλεούμενου και συνεχίζει τις έρευνες με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση και άλλων επιζώντων.

Εδώ και πολλούς μήνες, όλο και περισσότεροι μετανάστες, στην πλειονότητά του Σύροι, επιχειρούν να διαπλεύσουν με κίνδυνο την ζωή τους το Αιγαίο Πέλαγος από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, 274 μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους στο Αιγαίο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Α.Σ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: