Συγχαρητήρια Μεϊμαράκη στον Τσίπρα: Αυτό που προέχει είναι η Ελλάδα να έχει κυβέρνηση από αύριο




«Το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Τον συγχαίρω και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει, να έρθει στη Bουλή και όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσερχόμενος απόψε στα γραφεία του κόμματος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραδέχτηκε ότι όταν άρχισε η προεκλογική εκστρατεία πριν πέντε βδομάδες, ο ίδιος και άλλα στελέχη της ΝΔ πίστευαν ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα χειρότερο από το σημερινό, και γι’ αυτό, τόνισε, δημοσίως είχε πει ότι δεν χρειαζόντουσαν να γίνουν εκλογές και να μπει σε ταλαιπωρία η χώρα.

«Φαίνεται ότι σε έξι μήνες οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη», πρόσθεσε, «αλλά φαίνεται επίσης ότι τις τελευταίες τέσσερις- πέντε βδομάδες η Νέα Δημοκρατία μπόρεσε και ανέβασε πάρα πολύ το ποσοστό της από ό,τι καταγραφόταν δημοσκοπικά».

Όσον αφορά τα εσωκομματικά, ο κ. Μεϊμαράκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα παραμείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Απάντησε ότι το Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι η ΝΔ θα θα διαλυθεί και “τώρα νόμιζαν ότι θα μας τελειώσουν. Η Νέα Δημοκρατία ούτε διαλύθηκε, ούτε τελειώνει. Είναι ένα κόμμα που αποδεικνύει ότι είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, πυλώνας της δημοκρατίας και εγγύηση για τη σταθερότητα, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το μέλλον του τόπου και έτσι παραμένει. Έχει τις διαδικασίες τις δημοκρατικές και όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους.”

Αυτό που προέχει, είπε, “είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, να δούμε τα προβλήματα της Δευτέρας και να προχωρήσουμε».

(ΚΥΠΕ/ΧΜ/ΑΧΡ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: