Σε αναζήτηση επενδύσεων ο ΣΕΒ με το γαλλικό οικονομικό επιτελείο και Γάλλους επιχειρηματίες




Οι επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στη χώρα μας τέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε, στο Παρίσι, αντιπροσωπεία του ΣΕΒ με τους υπουργούς Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν και Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, αλλά και με εκπροσώπους της γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα θετικό επενδυτικό σοκ, για να ανακάμψει από τη μακροχρόνια ύφεση και ότι οι συμπράξεις γαλλικών και ελληνικών επιχειρήσεων είναι απολύτως αναγκαίες σε αυτό το πεδίο.

Ανέφερε ότι η χώρα εισέρχεται σε περίοδο ομαλότητας, μετά την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού που επισφραγίζει την οριστική και αμετάκλητη παραμονή στην Ευρωζώνη και την εφαρμογή των δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη για αναπτυξιακά αντίβαρα που θα περιορίσουν την ύφεση, με έμφαση στις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και εξέφρασε την ελπίδα η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος στα τέλη του 2015 να επισφραγίσει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο κ. Φέσσας μετέφερε ακόμη στους Γάλλους υπουργούς την ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών, που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, μόλις αποδώσουν τα μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, την επίδειξη ιδιαίτερης πρόνοιας για τις ασφάλειες εξαγωγικών πιστώσεων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διασυνοριακό εμπόριο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των κεφαλαιακών ελέγχων, αλλά και τη θέσπιση σαφών και στοχευμένων κίνητρα προς τις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: