Ψήφισε …JUMBO το …πολιτικό μήνυμα των εκλογών




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Τα πολιτικά μηνύματα που προσπαθούν να εκπέμψουν τα πολιτικά κόμματα παραμονές των εκλογών, ξεχειλίζουν από φαντασία και χιούμορ, στερούνται παντελώς ουσίας και πολιτικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τηλεοπτικά σποτ και οι διαφημιστικές  καμπάνιες των κομμάτων, όλων ανεξαιρέτως, αδυνατούν να προσφέρουν το μήνυμα. Να προσφέρουν με σαφήνεια τον στόχο, την υπόσχεση, την δέσμευση, την συγκεκριμένη πρόταση.

Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει .

Για την επομένη ημέρα της χώρας έχουν φροντίσει πολλοί μαζί. Είναι μια «συλλογική προσπάθεια». Έχουν βάλει το χεράκι τους: ο Κώστας Καραμανλης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαρας και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Αλέξης Τσιπρας και ο Πάνος Καμμενος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Φώτης Κουβέλης (που χάθηκε ο κυρ Φώτης;) ο Σοιμπλε, η Μερκελ, ο Γιουνκερ ο και Ντάισενμπλουμ, ο Ντράγκι…

Έχοντας έτσι λύσει το βασικό -της πολιτικης γραμμής- του προγράμματος της επόμενης ημέρας και μήνα και χρονιάς και δεκαετίας ίσως, οι πολιτικοί μας δεν έχουν παρά να παίξουν με την εικόνα.

Τον Καμμενο να μετατρέπει σε  ρεμπέτη τον Βαγγέλη και να αλλάζει γύψο στον Τσιπρα μπας και γύρει κι άλλο δεξιά, τον Τσιπρα να προβάλλει το μοναδικό πλεονέκτημα του ότι είναι το «νέο», οτι έσωσε την Ελλάδα από τα Μνημόνια με το νέο Μνημόνιο και ότι θα κτυπήσει σε (δεύτερη φάση την διαπλοκή), τον Βαγγέλη να θυμάται ότι τα Μνημόνια ξεκίνησαν στις 12 Ιουλίου , ότι η καταστροφή ήρθε μέσα σε έξι μήνες και το κλείσιμο των Τραπεζών έπεσε εξ ουρανού, τον Λαφιάζανε να πηγαίνει για ανάληψη στο Νομισματοκοπείο (η Μόσχα έπεφτε μακριά για το ταξί), η Ζωή να αλλάζει λάστιχα, Το Ποτάμι να βγαίνει από το κώμα και άλλα και αλλά.

Και αναρωτιέσαι ποιο είναι το θετικό μήνυμα που εκπέμπουν όλοι αυτοί στον Έλληνα πολίτη. Εκείνον που είναι  άνεργος στην πόλη  χρεωστάει τα νοίκια του, δεν έχει πληρώσει το ταμείο του, δεν μπορεί να βρει να πληρώσει τα φροντιστήρια των παιδιών του. Δεν έχει καν να πάει στο σουπερ μάρκετ και να γυρίσει σπίτι με γεμάτο καλάθι.

Εκείνον που έχει δουλειά μα δεν πληρώνεται κανονικά. Τον άλλο που πρέπει να συντηρήσει και την μάνα  του και την αδελφή του ..

Θα γελάσουν με τις εξυπνάδες του Καμμενου , θα το ευχαριστηθούν με το κράξιμο του Τσιπρα, θα απολαύσουν το ξεβρακωμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Και λοιπόν;

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουν όλοι για την επομένη ημέρα; Είναι  ότι δεν εμαθαν τίποτα. Κάνεις δεν διδάχτηκε τίποτα ούτε καν οι τελευταίοι παθόντες. Και κοροϊδεύουν. Ελπίζοντας ότι στο τέλος θα κερδίσουν. Ότι θα μας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες..

Εμείς πάντως περιμένουμε το επόμενο πολιτικό μήνυμα. Αυτό που θα δεσμεύεται για το τι θα κάνει, πότε θα το κάνει και με ποιους. Και ας πει ψέματα. Τουλάχιστον θα διαγράψουμε άλλον έναν από την λίστα μας.

Προς το παρόν βλέπουμε σποτ και μηνύματα, σαν να βγήκαν από το …ρεπερτόριο των JUMBO. Εκείνα τα κακόγουστα με την Στανιση, τον Τρύφωνα Σαμαρά .Που δεν πουλάνε  προϊόν ούτε μήνυμα. Μόνο κακόγουστη ανοησία και αηδιαστικο χιούμορ….

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: