Πρώτα στον Τσίπρα για συνεργασία αν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, δήλωσε ο Μεϊμαράκης




O Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης επανέλαβε και σήμερα ότι η «σκληρή πραγματικότητα» που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία των κομμάτων που ψήφισαν υπέρ του 3ου Μνημονίου στη Βουλή, και κυρίως του τότε κυβερνητικού κόμματος που το υπέγραψε.

Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως εάν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές και λάβει την πρώτη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα πάει ο ίδιος πρώτα στον Αλέξη Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Έχουμε μια σκληρότατη πραγματικότητα, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με δήθεν αριστερά ή κεντροδεξιά συννεφάκια», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑFM.

«Εδώ υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση, μια σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι, αλλά η τύχη το έφερε και ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Τσίπρα και εμένα», συμπλήρωσε.

Τέλος, ζήτησε να μην υπάρξει υποβιβασμός του επιπέδου του πολιτικού λόγου στα τελευταία 24ωρα της προεκλογικής εκστρατείας, και κάλεσε τον τέως πρωθυπουργό να μην προδικάζει την απόφαση των πολιτών, πριν την κάλπη.

Ο κ. Τσίπρας, όπως ανέφερε και στην τηλεμαχία της Δευτέρας, θα εμμείνει ως το τέλος στην άποψή του ότι για λόγους μη πολιτικής συμβατότητας με την Νέα Δημοκρατία – «αυτοί συντηρητικοί, εμείς προοδευτικοί, δεν ταιριάζουμε», είπε – δεν μπορεί να υπάρξει με αυτήν, συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο.

ΚΥΠΕ – Χρήστος ΜιχαηλίδηςΕλλάδα/ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: